Der Wilder Kaiser

DER WILDER KAISER 2022

Op zondag 30 januari 2022 vertrokken we met busonderneming Kupers en onze vaste chauffeur Paul met 28 wintersporters weer naar Söll in het Wilder Kaiser gebied. De annulering van de reis in 2021 door Covid-19 is weer helemaal goed gemaakt. Iedere deelnemer voldeed aan de Corona richtlijnen zoals deze golden in de diverse landen.
Er kon door de deelnemers op 3 plaatsen worden opgestapt: in Weert, in Urmond en in Kerkrade.
Ons verblijf op basis van half pension in Oostenrijk bij Hotel Fuchs, Pirchmoos 36, A-6306 in Söll is bij Ski Limburg al jaren bekend om het uitgebreide ontbijtbuffet en het 4 gangen diner in de avond.
Mooie 2-persoonskamers en een beperkt aantal (zeer goed opgeknapte)  1-persoonskamers. Vanaf 1 september 2021 kon iedereen met gelijke kans een 1- of 2-persoonskamer boeken. Er werd ruim gebruik gemaakt van de geoffreerde kamers van hotel Fuchs en zeker toen de Mellau reis in januari niet door kon gaan in verband met corona maatregelen. Alle 1-persoonskamers waren volgeboekt.  De nieuwe richtlijnen waren voor het bestuur voldoende aanleiding om de reis in ieder geval door te laten gaan.
De Corona richtlijnen werden op de piste en in ons hotel goed en duidelijk door de deelnemers gehanteerd en niemand had hier moeite mee.

Van de ruime ski- en wandelmogelijkheden werd goed gebruik gemaakt.
De skibus stopt voor de deur van het hotel en 10 minuten later waren we aan de skilift van Söll, welke ons naar verschillende skigebieden bracht. Velen namen vaak als warming up de benenwagen, omdat de skies en skischoenen (verwarmd) opgeslagen konden worden bij de skilift. De ‘warming up’ nam circa 15 minuten in beslag tot aan de skilift.
De wandelaars onder ons, konden hun wandelingen al vanuit het hotel starten en genieten van uitgebreide wandelingen rondom Going, Elmau, Scheffau, Brixen im Thale en Itter. Dit kon allemaal onder begeleiding van onze chauffeur Paul, die in deze gebieden zeer bekend is.
De weersomstandigheden waren de eerste 3 dagen voldoende om te skiën, een beetje sneeuw, goed zicht, maar helaas nog geen zon. De laatste dagen een heerlijke zon, waarbij in de nachtelijke uren nog een laagje sneeuw was gevallen.
Door de deelnemers werd de begeleiding van het bestuur bijzonder gewaardeerd tijdens de reis, in het hotel (er werden een drietal verjaardagen gevierd!), tijdens het skiën en wandelen. Het bestuur was na afloop zeer tevreden dat er wederom geen ongelukjes zijn gebeurd en derhalve van de goede reis- en annuleringsverzekering van de deelnemers geen gebruik is gemaakt.

Hieronder een overzicht van foto’s welke door de deelnemers zijn gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Fuchs hadden een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden golden Covid-19 maatregelen. 

De noodnummers in Oostenrijk Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T voor uw skireis!

ZIJN UW SKISCHOEN-BINDING EN SKIES AL GEPREPAREERD? DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

 

Foto’s eerdere reizen

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

IMG_5049

 

20180214_110206

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een kleine foto impressie van de Söll reis 2017.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

I