Der Wilder Kaiser

DER WILDER KAISER 2022

De wintersportreis naar Söll is gepland van zondag 30 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022. Meer informatie volgt z.s.m. waarna u zich ook schriftelijk kunt aanmelden vanaf 1-09-2021.

 

2021

ANNULERING skireis Söll van 30 januari tot en met 6 februari 2021.
In de bestuursvergadering van 28 november 2020 heeft het bestuur helaas moeten besluiten dat deze reis in verband met de besmettingscijfers van Corona geen doorgang kan vinden. Het bestuur heeft het hotel alsmede de busonderneming hiervan in kennis gesteld vóór de afgesprokjen datum van 1 december 2020. Derhalve zijn er geen kosten verbonden aan deze reis.

Op 13 februari 2021 (voorlopige datum) kunt u wel inschrijven op een Ski Experience dagje in Snowworld. Kijk hiervoor onder ‘Activiteiten’ en dan onder ‘Ski Experience’.

Ook in 2021 (van zaterdag 30 januari  tot en met zaterdag 6 februari) hadden we een “tussen­doortje” georganiseerd, wederom naar Söll am Wilder Kaiser. In de Skiwelt ontsluiten 90 liften een totaal van 284 pistenkilometers. De perfect geprepareerde hellingen zijn ideaal om te carven en lange tochten te maken. Het hele gebied kent een groot aantal hutten (81 stuks) alwaar heerlijke Tiroolse gerechten worden geserveerd. In totaal worden 245 kilometer pistes, indien nodig, kunstmatig besneeuwd waardoor het gebied het hele seizoen sneeuwzeker is.
Bekende plaatsen, zoals Brixen im Tale, Scheffau, Westendorf, Ellmau maken deel uit van de Skiwelt en zijn allen met elkaar verbonden. Via KiWest (Westendorf) is het mogelijk om te skiën in Kirchberg en Kitzbühel (onder bijbetaling van de skipas). 
Rondom Söll zijn vele winterwandelpaden aangelegd waarvan onze wandelaars dagelijks kunnen genieten. Afhankelijk van het aantal deelnemers kon er ook bus-uitstapjes plaats­vinden. 
In Söll zouden we gebruik maken van hotel Fuchs met haar mooie kamers en hun uitgebreid ontbijt en heerlijk avondeten. In hotel Fuchs hadden we voor een 40-tal gasten kamers gereserveerd, waarvan een beperkt aantal éénpersoonskamers. 
Volgens onderstaand vertrekschema zouden we vertrekken op zaterdag 30 januari 2021 vanaf een drietal plaatsen in Limburg. We zouden gebruik maken van een bus van touringcarbedrijf Kupers te Weert met als chauffeur Paul Smeets, welke bus is voorzien van alle gemakken aan boord.

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Fuchs hebben een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden gelden uitgebreide Covid-19 maatregelen. Voor alle genomen maatregelen verwijzen we naar het tabblad Covid 19 op onze website. Zouden de Covid-19 maatregelen in Nederland en Oostenrijk in de aanloop naar deze reis wijzigen zullen wij u hieromtrent onmiddellijk informeren. 

Vertrekschema

06:00 uur in Weert            Garage Kupers                                     Kelvinstraat 1
06:30 uur in Urmond         Hotel van der Valk                                Mauritslaan 65
07:00 uur in Kerkrade       Hilhorst tegels (Roda JC stadion)        Wiebachstraat 28

Prijzen

Reis inclusief busvervoer en op basis van halfpension                 € 730,00
Toeslag eenpersoonskamer                                                           €  90,00
Skipas (inclusief € 2,00 borg)  6 dg                                                € 276,50
Wanneer we meer dan 20 skipassen kunnen bestellen bedraagt de prijs
voor de skipas € 268,50.
Niet leden betalen een toeslag van € 20,00. 
Doordat we al op zaterdag kunnen vertrekken zijn de prijzen iets aangepast.

De reissom is gebaseerd op 30 deelnemers. Bij een minder aantal deelnemers dienen we de reis te annuleren c.q. om te zetten naar een eigen-vervoers-reis.

Aanmelden

Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Der Wilder Kaiser 2021 (zie tabblad achter deze reis beschikbaar vanaf 12 september 2020):  https://skilimburg.com/aanmeldformulier-wilder-kaiser/
Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u te zijner tijd een factuur van de penningmeester.
Uiterste inschrijfdatum is 30 november 2020, hetgeen ons ook nog de mogelijkheid biedt om de reis eventueel zonder kosten te annuleren.

 

DER WILDE KAISER 2020

De wintersportreis naar der Wilder Kaiser in Söll van 2020 van zondagmorgen 2 februari tot en met 8 februari 2020 was wederom een succes. We hadden een beperkt aantal kamers gekregen namelijk 15 tweepersoonskamers en 5 éénpersoonskamer.
Er kon vanaf verschillende plaatsen in de bus opgestapt worden:
05.45 uur  garage Kupers te Weert
06.15 uur  Urmond Van der Valk Hotel
07.00 uur  Hilhorst Tegels & Sanitair, Wiebachstraat 29 Kerkrade bij Roda stadion
Iedereen was  op tijd om naar ons verblijf in Oostenrijk te vertrekken, het

Hotel Fuchs, Pirchmoos 36, A-6306 Söll, tel +43 5333 5279, info@ferienhotel-fuchs.at
Internet: http://www.ferienhotel-fuchs.at

Door een zeer voorspoedige reis met onze ‘vaste’ chauffeur Paul van Kupers reizen kwamen we al om 16.00 uur aan in Söll en konden we onze kamers rustig inrichten.
Het openingsdiner was weer super als altijd.
Maandag waren de weersomstandigheden niet optimaal door regen en hagel en was iedere skiër door en door nat geworden.  De wandelaars konden zich goed drooghouden met paraplu’s.
Dinsdag was het wederom mis en zijn we met de bus naar Rattenberg geweest, een klein dorp van 425 inwoners met een reputatie van ‘glas kunstenaars’. Eén persoon vond het slechte weer wel ‘meevallen’ en was toch gaan skiën.
Woensdag was het eindelijk gaan sneeuwen tot wel 40 cm op sommige plaatsen. Dus bijna iedereen weer op de latten en de wandelaarsgroep was zelfs groter geworden omdat sommige skiërs liever mooi weer hadden.
Donderdag  en vrijdag een blauwe hemel met optimale sneeuw.
Helaas bleek donderdag wederom de beruchte 3e skidag, een ongeluksdag te zijn. Eén van onze skiërs werd omver geskied door een andere skiër die er onmiddellijk vandoor ging. Eén van onze skiërs was vermoeid en vond dat ze toch nog een familie afdaling kon doen, viel en blesseerde haar dijbeen en lies. Eén van onze skiërs blesseerde zijn achillespees en kuitspier. Uiteindelijk viel het na een bezoek bij hun eigen artsen in Nederland gelukkig mee en willen zij allemaal snel met hun revalidatie aan de gang, op naar Italië (!?)
De wandelaars hebben ook gigiantisch genoten van het uitgebreide gebied bij der Wilder Kaiser om te wandelen, veelal onder leiding van Paul, onze buschauffeur die het gebied op zijn duimpje kent.

Zaterdag werd exact om 08.00 uur direct na het ontbijt vertrokken in Söll. Om 18.30 uur werden de eerste vakantiegangers in Kerkrade afgezet en de tweede groep in Urmond om 19.00 uur. Het was weer een super week met niets dan lof van de deelnemers aan het bestuur over de service en gezelligheid.

Hieronder een foto overzicht over de Wilder Kaiser reis van 2020

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Der Wilder Kaiser 2019

De skireis voor 2019 hadden we gepland tussen de reizen van Bregenz en Italië. De reis heeft plaatsgevonden van 3 tot en met 9 februari 2019. Ook voor deze reis was Paul, ook onze vaste chauffeur voor Bregenz en Italie, de reisleider voor de verschillende (nieuwe)  wandelaars in deze groep.

IMG_5049

Zondagmorgen 3 februari 2019 werden de eerste 21 deelnemers in Urmond opgepikt om 06.15 uur en om 07.00 uur werden de overige 10 deelnemers in Kerkrade bij Het Roda Stadion opgepikt. De weersomstandigheden waren goed tot net voor Munchen en daarna hebben we, maar eigenlijk Paul, nog wat sneeuw getrotseerd. Rond 17.00 uur kwamen we in ons hotel aan en eenieder kon direct naar zijn/haar hotelkamer. Iedereen optimaal tevreden over zijn/haar hotelkamer. Ook het openingsdiner van deze week viel bij iedereen letterlijk en figuurlijk zeer in de smaak.

ZEER RUIME SKI- EN WANDELMOGELIJKHEDEN

De plaatsen Going, Elmau, Scheffau, Söll, Hopfgarten, Brixen im Thale, Westendorf en Itter zijn bij velen zeer ruim bekend niet alleen om de ski mogelijkheden maar zeker ook om de ruime wandelgebieden rond de Wilder Kaiser. Een kleine groep skiërs hebben op woensdag zelfs nog Kitzbühel en Kirchberg (met een stukje Hahenkamm)  bezocht omdat dat de weersomstandigheden zeer ruim toelieten.
Volop dagelijks zon en ideale sneeuw omstandigheden heeft deze reis weer onvergetelijk gemaakt. Ook het verblijf in Ferienhotel Fuchs in Söll met rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen diner.

20180214_110206

We zijn op zaterdagmorgen 9 februari 2019 om 08.00 uur vertrokken uit Söll en door enkele files in de begin fase zijn we om 19.10 uur gearriveerd in Kerkrade bij het Roda stadion.
Informatie tijdens de reis via de groepsapp verliep zeer voorspoedig.
Hieronder een selectie van foto’s welke de deelnemers gemaakt hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De noodnummers in Oostenrijk Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

SKIREIS WILDER KAISER 2018.

Op vrijdag avond 9 februari 2018 werd het kleine groepje ski fanaten van Ski Vereniging Limburg bij de grens van Bocholtz door de Belgische firma de Laat precies op de afgesproken tijd opgepikt. De nachtreis verliep zeer voorspoedig en het groepje kwam om 09.00 uur aan en kon direct aan het ontbijt aansluiten. Om 10.30 uur stond iedereen al op de skies. Zondagmorgen sloot de voorzitter met echtgenote en de secretaris zich aan bij het groepje.
Een zeer mooie week met elke dag een nieuw laagje sneeuw en optimale pistes. Ook dit jaar viel de drukte met deze carnavalsweek weer reuze mee.
Op vrijdagavond 16 februari 2018 om 20.00 uur werd wederom de terugreis met de bus begonnen en zaterdagmorgen 17 februari 2018 werden we om 06.30 afgezet bij het tankstation bij de grens en opgevangen door onze kennissen en familieleden.

H I N T voor uw skireis!

ZIJN UW SKISCHOEN-BINDING EN SKIES AL GEPREPAREERD? DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hierbij een foto impressie van de reis in 2018.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een kleine foto impressie van de Söll reis 2017.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De reis van 2016.

Van vrijdag avond 05 februari 2016 tot vrijdagavond 12 februari 2016 heeft de skireis naar der Wilder Kaiser plaatsgevonden. Vanaf zaterdag 6 februari 2016 werd al de skipas gebruikt. De plaatsen Going, Elmau, Scheffau, Söll, Hopfgarten, Brixen im Thale, Westendorf en Itter zijn weer bezocht en bij de meeste deelnemers, uit het verleden, bekend.
IMPRESSIE SKI REIS CARNAVAL 2016

 

Deze diashow vereist JavaScript.

IMPRESSIE SKI REIS CARNAVAL 2015

 

Deze diashow vereist JavaScript.

I