Der Wilder Kaiser – KitzSki – Kirchberg

DER WILDER KAISER – KITZSKI  – KIRCHBERG 2023

We zijn reeds jaren in februari op wintersportvakantie geweest in Söll, bij hotel Fuchs. In verband met personeelsproblemen is hotel Fuchs overgestapt naar alleen overnachting met ontbijt, dus geen avondeten meer. Daar dit geen optie voor ons is, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen en dat hebben we gevonden in Kirchberg (Tirol), hotel Bechlwirt van zaterdag 4 februari 2023 tot en met zaterdag 11 februari 2023.

Vanuit Kirchberg konden we skiën in de gehele Kitzbühler Alpen, hetgeen een zeer uitgestrekt gebied is. Hele mooie blauwe en rode afdalingen en af en toe voor de liefhebbers een zwarte. Fantastisch mooi “Kaiserwetter”.
Rondom Kirchberg zijn vele winterwandelpaden aangelegd, waarvan onze wandelaars dagelijks konden genieten. In verband met de verjaardag van de voorzitter had er ook nog een bus-uitstapje plaatsgevonden met uiteraard een natje en een droogje na afloop van een fantastische skidag.

We hadden in hotel Bechlwirt uiteindelijk voor 35 personen diverse kamers gereserveerd. De zeer beperkte aantal eenpersoonskamers waren al zeer snel vergeven aan de eerste aanmeldingen op 1 september 2022. Het hotel was qua gereserveerde 1 en 2- persoonskamers volgeboekt. Één persoon hebben we kunnen onderbrengen in een nabijgelegen pension.

Op zaterdag 4 februari 2023 vertrok de bus van Kupers vanuit Weert naar Urmond en vervolgens naar Kerkrade. In elke plaats konden diverse deelnemers instappen. De bus is voorzien van alle gemakken aan boord. De terugreis werd op zaterdag 11 februari 2023 aanvaardt direct na het ontbijt.

Covid-19 maatregelen.
Er waren geen specifieke COVID maatregelen geldig voor bus of landen. Helaas hebben we wel moeten vernemen dat een 5-tal deelnemers enkele dagen na thuiskomst, toch Corona verschijnselen hadden. Wij hopen dat deze vervelende klachten snel zijn opgelost. Wij wensen hen van harte beterschap.

De reissom was gebaseerd op 30 Ski Limburg leden en derhalve heeft Ski Limburg geen schade opgelopen.

Meer info ook via https://www.wintersport.nl/skigebieden/kitzbuhel

Hieronder volgt een overzicht van foto’s welke door de deelnemers zijn gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

 

 

Hieronder een overzicht van foto’s uit 2022 welke door de deelnemers zijn gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Fuchs hadden een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden golden Covid-19 maatregelen. 

De noodnummers in Oostenrijk Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T voor uw skireis!

ZIJN UW SKISCHOEN-BINDING EN SKIES AL GEPREPAREERD? DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

 

Foto’s eerdere reizen

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

IMG_5049

 

20180214_110206

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hieronder een kleine foto impressie van de Söll reis 2017.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

I