Der Wilder Kaiser

DER WILDER KAISER 2022

Kijk op LAATSTE NIEUWS voor Snowmagazine data om al in de winterse sferen te komen

Van zondag 30 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022 gaan we weer naar Söll. De annulering van de reis in 2021 door Covid-19 gaan we helemaal goed maken in 2022.
Heeft u de ‘REISAPP’ van het Ministerie van Buitenlandse Zaken &Douane al gedownload voor de meest recente richtlijnen per land?
Wilt u deelnemen aan deze reis, dan dient u voorafgaande aan uw aanmelding voor deze reis, lid te zijn cq te worden van Ski Limburg. Daarnaast hanteert Ski Limburg ook de meest recente richtlijnen van de diverse overheden zoals de richtlijn van 23 december 2021:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5265364/corona-oostenrijk-wintersport-ongevaccineerden
We gaan wederom naar hotel Fuchs, Pirchmoos 36, A-6306 Söll. Al jaren bekend bij Ski Limburg om het uitgebreide ontbijtbuffet en het 4 gangen diner in de avond.
Mooie 2-persoonskamers en een beperkt aantal 1-persoonskamers, heeft het bestuur kunnen vastleggen. Het bestuur heeft besloten om iedereen een gelijke kans te geven om een 1- of 2-persoonskamer te boeken vanaf 1 september 2021 om 00.01 uur. Inmiddels is er al zeer ruim gebruik gemaakt van de geoffreerde kamers van hotel Fuchs. Alle 1-persoonskamers zijn volgeboekt. Er zijn nog enkele mogelijkheden om een 2-persoonskamer te boeken, waarvan deelnemers die naar Mellau mee zouden gaan, gebruik van hebben gemaakt. We hebben met de directie van hotel Fuchs de afspraak kunnen maken om uiterlijk 2 januari 2022 ons definitieve aantal deelnemers door te geven. Inmiddels hebben we deze datum kunnen verplaatsen naar 14 januari direct na de persconferentie van de overheid.
De meest recente Corona richtlijnen voor Oostenrijk zijn in het kort:
– Gevaccineerd + booster + negatieve PCR test niet ouder dan 48 uur bij aankomst + FFP mondmasker.
Theo Hendriks, onze oud-secretaris, heeft onlangs met zijn zoon in Oostenrijk geskied en hij was zeer lovend over de veiligheidmaatregelen aldaar. Hij vond het veiliger dan in Nederland.
Indien u niet aan de basisrichtlijnen van Oosterijk kunt voldoen meld dit dan zo spoedig mogelijk bij het bestuur. Na 2 januari 2022 kunnen we bij het hotel geen wijzigingen meer aanleveren. 

Ruime ski- en wandelmogelijkheden.
De skibus stopt voor de deur van het hotel en 10 minuten later bent u aan de skilift van Söll, welke u naar verschillende skigebieden brengt. Velen nemen vaak als warming up de benenwagen, omdat de skies en skischoenen (verwarmd) opgeslagen kunnen worden bij de skilift. De ‘warming up’ neemt circa 15-20 minuten in beslag tot aan de skilift.
De wandelaars onder ons, kunnen hun wandelingen al vanuit het hotel starten en genieten van eventueel uitgebreide wandelingen rondom Going, Elmau, Scheffau, Brixen im Thale en Itter. Dit kan allemaal onder eventuele begeleiding van onze chaufferu Paul, die in deze gebieden zeer bekend is.
Mogelijk dat we met onze eigen bus van Kupers ook nog andere ski- en wandelgebieden gaan bezoeken. Dit allemaal afhankelijk van de weersomstandigheden.

Opstapplaatsen.
Voor onze reis is gekozen voor 3 opstapplaatsen met onze bus organisatie Kupers t.w.
om 06.45 uur     Kelvinstraat 1        Weert        garage Kupers
om 07.25 uur     Mauritslaan 65      Urmond     Hotel van der Valk
om 08.00 uur     Wiebachstraat 28  Kerkrade   bij Roda Stadion – Hilhorst tegels  

Prijzen.
Gedurende deze week worden we in hotel Fuchs verzorgd op basis van halfpension.
Het bestuur heeft een calculatie gemaakt op basis van 30 personen.
Reis inclusief bus en half pension                     € 660,–
Toeslag 1-persoonskamer                                 €   80,–
Prijs skipas 5 dagen 2022                                 € 255,– (incl €2,- borg)
Voor busgroepen >20 personen kan een reductie op de skipas gelden.

Zorg voor een goede reis- en annuleringsverzekering. Het bestuur kan voor eventuele calamiteiten niet aansprakelijk worden gesteld.

Aanmelden.
Aanmelden kan vanaf 1 september 2021, uitsluitend met het ‘aanmeldformulier Söll 2022’, dat tegen die tijd direct als tab achter deze reis is vermeld. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester een factuur met daarop de betaaltermijn.
Voor de reizen naar Oostenrijk zijn bij het bestuur de navolgende maatregelen bekend, waarvan u ook de aanvullende informatie op de tab COVID-19 maatregelen te lezen en waarvoor u persoonlijk verantwoordelijk bent. Klik regelmatig op de onderstaande link voor Oostenrijk voor de meest recente gegevens https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies

Wenst u meer informatie stuur dan een mail naar voorzitter@skilimburg.nl.

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Fuchs hebben een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden gelden uitgebreide Covid-19 maatregelen. Voor alle genomen maatregelen verwijzen we naar het tabblad Covid 19 op onze website. Zouden de Covid-19 maatregelen in Nederland en Oostenrijk in de aanloop naar deze reis wijzigen zullen wij u hieromtrent onmiddellijk informeren. 

De noodnummers in Oostenrijk Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T voor uw skireis!

ZIJN UW SKISCHOEN-BINDING EN SKIES AL GEPREPAREERD? DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

 

Foto’s eerdere reizen

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

IMG_5049

 

20180214_110206

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een kleine foto impressie van de Söll reis 2017.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

I