Der Wilde Kaiser

DER WILDE KAISER 2020

De wintersportreis naar der Wilder Kaiser in Söll voor 2020 is gepland van zondagmorgen 2 februari tot en met 8 februari 2020. We hebben wederom een beperkt aantal kamers gekregen namelijk 15 tweepersoonskamers en 5 éénpersoonskamer.
De éénpersoonskamers  zijn inmiddels volgeboekt. In totaliteit hebben zich tot 24 oktober 25 deelnemers aangemeld. Dus nog enkele plaatsen beschikbaar.
Zoals bij de meesten bekend is dit ook een geweldig wandelgebied. Gezien het aantal beschikbare plaatsen in het hotel en we uiteraard niemand dit jaar  willen teleurstellen, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te reageren. Vol is vol.
Gezien het beperkte aantal beschikbaar gestelde kamers, is het niet mogelijk om met eigen vervoer te gaan en dan een (bus)korting te bedingen. De buskosten zijn gerelateerd aan het aantal deelnemers. Indien u bij  Ski Limburg boekt en eventueel met eigen vervoer wilt gaan betaald u toch onderstaande tarieven. Uiteraard kunt u wel zelf een kamer reserveren buiten Ski Limburg om indien u met eigen vervoer wilt gaan.

Nieuwe investeringen
Kijk ook eens op nieuwe liften in Wilder Kaiser gebied

Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Wilder Kaiser, direct als tab achter deze reis. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester een factuur met daarop de betaaltermijn.
De deelnemers van alle reizen zijn minimaal lid van de NSkiV dan wel lid van de Ski  Limburg. De kosten voor het jaarlidmaatschap van Ski Limburg bedragen slechts €20,–.
Aanmelden als lid van de Ski Limburg kan uitsluitend met het  aanmeldformulier lidmaatschap SVL.

De prijzen
Skireis inclusief bus en half pension                                         € 575,–
1 persoonkamer extra                                                            + €  80,–
skipas                                                                                        € 232,–

Der Wilder Kaiser 2019

De skireis voor 2019 hadden we gepland tussen de reizen van Bregenz en Italië. De reis heeft plaatsgevonden van 3 tot en met 9 februari 2019. Ook voor deze reis was Paul, ook onze vaste chauffeur voor Bregenz en Italie, de reisleider voor de verschillende (nieuwe)  wandelaars in deze groep.

IMG_5049

Zondagmorgen 3 februari 2019 werden de eerste 21 deelnemers in Urmond opgepikt om 06.15 uur en om 07.00 uur werden de overige 10 deelnemers in Heerlen bij Het Roda Stadion opgepikt. De weersomstandigheden waren goed tot net voor Munchen en daarna hebben we, maar eigenlijk Paul, nog wat sneeuw getrotseerd. Rond 17.00 uur kwamen we in ons hotel aan en eenieder kon direct naar zijn/haar hotelkamer. Iedereen optimaal tevreden over zijn/haar hotelkamer. Ook het openingsdiner van deze week viel bij iedereen letterlijk en figuurlijk zeer in de smaak.

ZEER RUIME SKI- EN WANDELMOGELIJKHEDEN

De plaatsen Going, Elmau, Scheffau, Söll, Hopfgarten, Brixen im Thale, Westendorf en Itter zijn bij velen zeer ruim bekend niet alleen om de ski mogelijkheden maar zeker ook om de ruime wandelgebieden rond de Wilder Kaiser. Een kleine groep skiërs hebben op woensdag zelfs nog Kitzbühel en Kirchberg (met een stukje Hahenkamm)  bezocht omdat dat de weersomstandigheden zeer ruim toelieten.
Volop dagelijks zon en ideale sneeuw omstandigheden heeft deze reis weer onvergetelijk gemaakt. Ook het verblijf in Ferienhotel Fuchs in Söll met rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen diner.

20180214_110206

We zijn op zaterdagmorgen 9 februari 2019 om 08.00 uur vertrokken uit Söll en door enkele files in de begin fase zijn we om 19.10 uur gearriveerd in Kerkrade bij het Roda stadion.
Informatie tijdens de reis via de groepsapp verliep zeer voorspoedig.
Hieronder een selectie van foto’s welke de deelnemers gemaakt hebben.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

De noodnummers in Oostenrijk Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

 

 

SKIREIS WILDER KAISER 2018.

Op vrijdag avond 9 februari 2018 werd het kleine groepje ski fanaten van Ski Vereniging Limburg bij de grens van Bocholtz door de Belgische firma de Laat precies op de afgesproken tijd opgepikt. De nachtreis verliep zeer voorspoedig en het groepje kwam om 09.00 uur aan en kon direct aan het ontbijt aansluiten. Om 10.30 uur stond iedereen al op de skies. Zondagmorgen sloot de voorzitter met echtgenote en de secretaris zich aan bij het groepje.
Een zeer mooie week met elke dag een nieuw laagje sneeuw en optimale pistes. Ook dit jaar viel de drukte met deze carnavalsweek weer reuze mee.
Op vrijdagavond 16 februari 2018 om 20.00 uur werd wederom de terugreis met de bus begonnen en zaterdagmorgen 17 februari 2018 werden we om 06.30 afgezet bij het tankstation bij de grens en opgevangen door onze kennissen en familieleden.

H I N T voor uw skireis!

ZIJN UW SKISCHOEN-BINDING EN SKIES AL GEPREPAREERD? DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hierbij een foto impressie van de reis in 2018.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hieronder een kleine foto impressie van de Söll reis 2017.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

De reis van 2016.

Van vrijdag avond 05 februari 2016 tot vrijdagavond 12 februari 2016 heeft de skireis naar der Wilder Kaiser plaatsgevonden. Vanaf zaterdag 6 februari 2016 werd al de skipas gebruikt. De plaatsen Going, Elmau, Scheffau, Söll, Hopfgarten, Brixen im Thale, Westendorf en Itter zijn weer bezocht en bij de meeste deelnemers, uit het verleden, bekend.
IMPRESSIE SKI REIS CARNAVAL 2016

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

IMPRESSIE SKI REIS CARNAVAL 2015

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

I