Der Wilder Kaiser – KitzSki

DER WILDER KAISER – KITZSKI  – KIRCHBERG 2023

We zijn reeds jaren in februari op wintersportvakantie geweest in Söll, bij hotel Fuchs. In verband met personeelsproblemen is hotel Fuchs overgestapt naar alleen overnachting met ontbijt, dus geen avondeten meer. Daar dit geen optie voor ons is, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen en dat hebben we gevonden in Kirchberg (Tirol), hotel Bechlwirt van zaterdag 4 februari 2023 tot en met zaterdag 11 februari 2023.

Vanuit Kirchberg kunnen we skiën in de gehele Kitzbühler Alpen, hetgeen een zeer uitgestrekt gebied is. Er werd ons medegedeeld dat naar alle waarschijnlijkheid er in 2023 één pas komt voor het gebied van de Wilder Kaiser en Kirchberg / Kitzbühel.
Rondom Kirchberg zijn vele winterwandelpaden aangelegd, waarvan onze wandelaars dagelijks kunnen genieten. Afhankelijk van het aantal Ski Limburg deelnemers kan er ook een bus-uitstapje plaatsvinden.

We hebben in hotel Bechlwirt voor 32 personen diverse kamers gereserveerd. De zeer beperkte aantal eenpersoonskamers zijn al vergeven aan de eerste aanmeldingen op 1 september 2022. Indien u kost wat kost een 1-persoonskamer wenst kunt u op de wachtlijst geplaatst worden. Het bestuur is druk doende om alternatieven te zoeken. U begrijpt dat wij geen enkele garantie kunnen bieden. Het hotel is qua gereserveerde 1 en 2- persoonskamers volgeboekt maar we zijn in onderhandeling om nog enkele kamers te kunnen reserveren. Indien u zich nu nog aanmeld wordt op op de wachtlijst geplaatst totdat we meer duidelijkheid krijgen.

Volgens onderstaand vertrekschema vertrekken we op zaterdag 4 februari 2023 vanaf een drietal plaatsen in Limburg. We maken gebruik van een bus van touringcarbedrijf Kupers te Weert met als chauffeur Paul Smeets. De bus is voorzien van alle gemakken aan boord. De terugreis wordt op zaterdag 11 februari 2023 aanvaardt direct na het ontbijt.

Covid-19 maatregelen.
Welke Corona maatregelen er in februari 2023 gelden in Nederland, in de bus en in Oostenrijk zijn nu natuurlijk nog niet bekend! We houden de situaties voor U goed in de gaten. Zouden de Covid-19 maatregelen in Nederland en Oostenrijk in de aanloop naar deze reis wijzigen dan zullen wij U hieromtrent onmiddellijk informeren.

Vertrekschema
06.00 uur in Weert                   Garage Kupers                                 Kelvinstraat 1
06.30 uur in Urmond                Hotel van der Valk                            Mauritslaan 65
07.00 uur in Kerkrade              Hilhorst tegels (Roda JC stadion)    Wiebachstraat 28

Prijzen (u moet lid zijn van Ski Limburg)
Reis inclusief busvervoer en op basis van halfpension               €  850,–
Toeslag eenpersoonskamer                                                         € 140,–
Skipas                                                                                           € 332,– 6 dg
Lidmaatschap Ski Limburg per jaar                                              € 20,–

De reissom is gebaseerd op 30 Ski Limburg leden. Bij een minder aantal deelnemers dienen we de reis te annuleren c.q. om te zetten naar een eigen-vervoers-reis.

Aanmelden
Aanmelden kan vanaf 1 september 2022 om 00.01 uur. Aanmeldingen vóór deze datum worden niet verwerkt.
Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Kirchberg, het tabblad 2023 achter deze reis, samen met een aanbetaling van €200,–. Middels dit aanmeldformulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u te zijner tijd op volgorde van binnenkomst een definitieve bevestiging met een factuur van de penningmeester.
De uiterste inschrijfdatum is 31 oktober 2022.

 

Hieronder een overzicht van foto’s uit 2022 welke door de deelnemers zijn gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Fuchs hadden een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden golden Covid-19 maatregelen. 

De noodnummers in Oostenrijk Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T voor uw skireis!

ZIJN UW SKISCHOEN-BINDING EN SKIES AL GEPREPAREERD? DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

 

Foto’s eerdere reizen

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

IMG_5049

 

20180214_110206

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hieronder een kleine foto impressie van de Söll reis 2017.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

I