Bloesemwandeling

Sjweikeser Rengelaot 200 jaar.

Sweikhuizen, maart – april

Beste natuurliefhebber,

Reeds 200 jaar is het dorpje Sweikhuizen begin april omgeven met prachtige witte bloesem. Helaas is de bloeiperiode maar van korte duur. Om jullie de gelegenheid te geven te laten genieten van een ongeveer 4 km lange bloesemtocht (helaas niet kinderwagen- en rolstoelvriendelijk) is deze van eind maart tot medio april gemarkeerd met rood-wit-zwart lint. De wandeling begint bij het kerkje en vandaar gaat u naar beneden. Na ruim 100 meter naar links bij de trappen gaat u omlaag de Sleyerweg in en vervolgens loopt u de gemarkeerde route die hieronder staat aangegeven.
GENIET ERVAN!

De Sjweikeser Rengelaote zijn 200 jaar jong. In 2022 wil het bestuur van de Stichting daar extra aandacht aan besteden. Opgemerkt is wel dat het geheel afhankelijk is van de niet te beïnvloeden natuurlijke omstandigheden. Bij een goede bloesem en goede oogst zal het bestuur van de Stichting dit jaar de volgende activiteiten en evenementen organiseren:
* begin april bloesemtocht zoals hierboven en beneden aangegeven
* eerste helft van van augustus oogst- en plukactiviteiten met afrondende lunch voor de vrijwilligers
* weekende van 13 en 14 augustus festiviteiten rondom Sjweikeser Rengelaot 200 jaar
* in september de jaarlijkse snoeidag
* in de herfstvakantie het realiseren van enkele bijenhotels met kinderen op de diverse percelen

Wij wensen jullie een heel natuurrijk en natuurlijk jaar toe.
Het bestuur Stichting Sjweikeser Rengelaot

Hierbij enkele mooie foto’s van Oda.

Zaterdag 6 april 2019 organiseerde Ski Limburg een extra aktiviteit, namelijk een bloesemtocht rondom Sweikhuizen met uitleg betreffende “de Sjweikeser Rèngelaot”.
De weersomstandigheden konden niet beter en de bloesem van de ‘proeme’ bomen kwam optimaal naar voren. Onderweg heeft de Stichting  2df99056-4e62-429b-8345-3cbf292f1434
Sjweikeser Rengelaot  hun heerlijke Likeur, Eau de Vie en
Grappa door de groep van 27 deelnemers laten ‘testen’,
uiteraard met een zeer uitgebreide uitleg van Funs,
lid van Ski Limburg en één van de Stichting leden.
Ski Limburg bood nog een consumptie aan.
Helaas werd 1 van de deelnemers gebeten door een hond.
De oorzaak bleek niet meer te achterhalen.
Gelukkig gaat het met Jo goed nadat hij nog een tetanusspuit had gekregen.

Aanmelden kon via de app naar Oda (06-20681418) of via de mail naar Marcel (secretaris@skilimburg.nl).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierbij nog enkele foto’s o.a. van Paula Boosten Fotografie uit Roermond.

Meest recente berichten

Welkom

Beste leden van Ski Limburg.

Met de algemene ledenvergadering, de openingswandeling en een feestelijke avond hebben we enerzijds het seizoen 2021-2022 geopend en anderzijds een start gemaakt voor het jubileumjaar: 25 jaar Ski Limburg.

We hebben tijdens de algemene ledenvergadering van vorig jaar het boek “25 jaar Ski Limburg” gepresenteerd. Dit betreft een fotoboek van alle activiteiten die we in deze 25 jaar hebben georganiseerd en waaraan alle leden hebben kunnen deelnemen. Zo zijn er heel wat foto’s van de buitentrainingen, de reizen en wandelingen; van de gezellige avonden in de hotels waar we verbleven tijdens de reizen etc. Het boek biedt een mooie herinnering en overzicht van alles wat we in de 25 jaar beleefd hebben.

Dankzij het grote aantal deelnemers bij alle activiteiten hebben we veel mensen bereikt die zich hebben aangemeld als clublid van onze vereniging. En dat is an sich ook nog niet eens zo bijzonder: het gezellige en bourgondische dat we uitstralen gedurende de activiteiten is aanlokkelijk en aanstekelijk. Wij als bestuur blijven deze weg volgen en trachten meer mensen te interesseren voor de wintersport in al zijn facetten: skiën, snowboarden, langlaufen, winterwandelingen, sleeën en genieten van sneeuw en zon!

We hebben het afgelopen jaar weinig activiteiten kunnen uitoefenen in verband met de Coronapandemie. Toen echter de maatregelen enigszins het buitensporten weer toelieten, hebben we besloten om het seizoen te vervroegen naar begin juli 2021, normaal de periode waarin allen op vakantie zouden zijn. Het bleek een succes te zijn: velen namen deel aan de zondagse “NW-ochtendgymnastiek” en diverse fietstochten zijn gemaakt. Eenieder gaf aan dat zij dankbaar waren voor de gezellige uurtjes, die ze zo lang hebben moeten missen.

Het seizoen 2021-2022 is weer vol van activiteiten en we nodigen jullie graag uit om deel te nemen aan deze activiteiten om de onderlinge band te versterken en te verdiepen. Per 1 september kan men zich inschrijven voor een of meerdere reizen naar Oostenrijk en Italië. We hopen dat we weer met velen kunnen vertrekken en dat ons een volgende Coronagolf bespaart blijft.

Blijf gezond !!
Bestuur van Ski Limburg.
Henk Pook, voorzitter
Oda Vanoppen, penningmeester
Marcel Kessels, secretaris

Valkenburg aan de Geul, 29 augustus 2021

Bekijk al onze actitiviteiten op onze site https://www.skilimburg.com.