Bloesemwandeling

Sjweikeser Rengelaot 200 jaar.

Sweikhuizen, maart – april

Beste natuurliefhebber,

Reeds 200 jaar is het dorpje Sweikhuizen begin april omgeven met prachtige witte bloesem. Helaas is de bloeiperiode maar van korte duur. Om jullie de gelegenheid te geven te laten genieten van een ongeveer 4 km lange bloesemtocht (helaas niet kinderwagen- en rolstoelvriendelijk) is deze van eind maart tot medio april gemarkeerd met rood-wit-zwart lint. De wandeling begint bij het kerkje en vandaar gaat u naar beneden. Na ruim 100 meter naar links bij de trappen gaat u omlaag de Sleyerweg in en vervolgens loopt u de gemarkeerde route die hieronder staat aangegeven.
GENIET ERVAN!

De Sjweikeser Rengelaote zijn 200 jaar jong. In 2022 wil het bestuur van de Stichting daar extra aandacht aan besteden. Opgemerkt is wel dat het geheel afhankelijk is van de niet te beïnvloeden natuurlijke omstandigheden. Bij een goede bloesem en goede oogst zal het bestuur van de Stichting dit jaar de volgende activiteiten en evenementen organiseren:
* begin april bloesemtocht zoals hierboven en beneden aangegeven
* eerste helft van van augustus oogst- en plukactiviteiten met afrondende lunch voor de vrijwilligers
* weekende van 13 en 14 augustus festiviteiten rondom Sjweikeser Rengelaot 200 jaar
* in september de jaarlijkse snoeidag
* in de herfstvakantie het realiseren van enkele bijenhotels met kinderen op de diverse percelen

Wij wensen jullie een heel natuurrijk en natuurlijk jaar toe.
Het bestuur Stichting Sjweikeser Rengelaot

Hierbij enkele mooie foto’s van Oda.

Zaterdag 6 april 2019 organiseerde Ski Limburg een extra aktiviteit, namelijk een bloesemtocht rondom Sweikhuizen met uitleg betreffende “de Sjweikeser Rèngelaot”.
De weersomstandigheden konden niet beter en de bloesem van de ‘proeme’ bomen kwam optimaal naar voren. Onderweg heeft de Stichting  2df99056-4e62-429b-8345-3cbf292f1434
Sjweikeser Rengelaot  hun heerlijke Likeur, Eau de Vie en
Grappa door de groep van 27 deelnemers laten ‘testen’,
uiteraard met een zeer uitgebreide uitleg van Funs,
lid van Ski Limburg en één van de Stichting leden.
Ski Limburg bood nog een consumptie aan.
Helaas werd 1 van de deelnemers gebeten door een hond.
De oorzaak bleek niet meer te achterhalen.
Gelukkig gaat het met Jo goed nadat hij nog een tetanusspuit had gekregen.

Aanmelden kon via de app naar Oda (06-20681418) of via de mail naar Marcel (secretaris@skilimburg.nl).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierbij nog enkele foto’s o.a. van Paula Boosten Fotografie uit Roermond.

Meest recente berichten

Welkom

Beste leden van Ski Limburg.

In het voorjaar van 2022 heeft het bestuur het programma voor het seizoen 2022-2023 samengesteld. Dit gebeurde met een grote onzekerheid die we al twee jaar kenden. Gelukkig valt het op dit moment allemaal mee en het schijnt dat we aan de drie geplande vakanties en alle overige activiteiten kunnen deelnemen.

Een groot aantal activiteiten in dit seizoen hebben we reeds mogen meemaken en zijn door vele leden talrijk bezocht. De openingswandeling hebben we kunnen wandelen onder een mooie zonnige hemel; de fietstocht in het Meinweggebied werd gereden in mooie herfstige kleuren; de goed bezochte jaarvergadering in Stein werd opgevolgd door een wedstrijd jeu-de-boules;

Al vele zondagen is er vanuit Schin op Geul gewandeld en ge-nordic-walkt. Ook hebben weer velen meegedaan aan de pannenkoekwandeling, deze keer in Oensel, en hun uiterste best gedaan om de quiz te winnen.

Er staan nog een groot aantal activiteiten op het programma waarvoor we jullie hartelijk uitnodigen. De reizen naar Kirchberg (Oostenrijk) en Dimaro (Italië) zijn reeds geheel vol geboekt. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deelname aan onze reis naar Mellau in januari 2023.

We wensen jullie allen een feestelijk Kerstfeest en een voorspoedig en vooral gezond 2023 toe.

Om samen met ons het nieuwe jaar te verwelkomen bent u van harte welkom op de nieuwjaarwandeling op 4 januari 2023 in Vijlen bij het Hijgend Hert.

Blijf gezond !!
Bestuur van Ski Limburg.
Henk Pook, voorzitter
Oda Vanoppen, penningmeester
Marcel Kessels, secretaris

Valkenburg aan de Geul, 07 december 2022

Bekijk al onze actitiviteiten op onze site https://www.skilimburg.com.