Amuse wandeling – Winterwandeling

Op 11 december 2021 heeft het bestuur met Nard een amuse-wandeling georganiseerd in combinatie met de Nordic Walking wandeling in Geulle:
Kleine hapjes onder een gezellige ambiance. Ze noemen het daar de Smikkeltocht.
Aanmelden moet via skilimburg.com/aanmeldformulier

.

Het bestuur had in overleg met de Jubileumcommissie een speciale activiteit in de jubileummaand december 2020 gepland, namelijk een Grottenwandeling op
19 december 2020.
Helaas door de Corona pandemie heeft het bestuur moeten besluiten deze jubileum activiteit uit te stellen. Welke datum het wordt, weten we nog niet, zoals ook Corona ons in het ongewis houdt. We houden u op de hoogte!

KERST- AMUSE WANDELING

Na 5 jaar Kribkeswandelingen had het bestuur dit seizoen gekozen voor een amusewandeling in Valkenburg aan de Geul op vrijdag 27 december 2019.
Om 12.15 uur verzamelde de 40 deelnemers zich bij het Party- en Bowlingcentrum in Walem – Schin op Geul. Ieder bestuurslid begeleidde een groep van de route 2 en de route 3. De wandeling duurde tot ongeveer 16.45 uur. Onderweg werd genoten op verschillende plaatsen van lekkere amuse hapjes. De wandel afstand tussen de hapjes was beperkt. Na afloop van de Amusewandeling werd het jaar 2019 afgesloten in het Party- en Bowlingcentrum met een kop heerlijke goulashsoep met stokbrood.
De eigen bijdrage voor de Amusewandeling bedroeg slechts €5,– naast het nuttigen van de eigen consumpties.
Aanmelden moest via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en kon tot uiterlijk 15 december 2019 in verband met het bestellen van de ‘Amuse- kaarten’.
Hieronder volgt een kleine foto reportage van de deelnemers.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2018
Rondom kersttijd vinden er een groot aantal wandelingen plaats die langs een aantal kribkes komen. Vanuit deze bestaande wandelingen is de Ski Vereniging Limburg in 2014 met de eerste Kribkeswandeling gestart in Epen.
In 2015 heeft de wandeling in en rondom Mechelen plaatsgevonden, in 2016 in Simpelveld en in 2017 in en rondom Bocholtz.

Op vrijdag 28 december 2018 heeft inmiddels ons 1e lustrum van de Kribkeswandelingen plaatsgevonden in het centrum van Bocholtz waar zeer veel kribkes afgelopen jaren stonden.
Vanaf de parkeerplaats Patersplein in Bocholtz werd vanaf 13.30 uur in 2 groepen met 36 aanmeldingen, gestart. Ruim 2,5 uur was nodig om de diverse Kerstkribbetjes te aanschouwen. Na afloop werd een ‘verlaat’ kerstdiner in het centrum van Bocholtz bij Snackpoint gebruikt. Eenieder was tevreden over de inhoud van het ‘kerstdiner’.

Aanmelden moest via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en kon tot uiterlijk 18 december 2018 in verband met het bestellen van het ‘kerstdiner’.

Hieronder een selectie van foto’s gemaakt door Harrie Vangangelt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op woensdag 27 december 2017 hebben we onze 4e kribkes wandeling  in en rond Bocholtz gewandeld. Vanaf de  parkeerplaats bij het bungalowpark in Simpelveld werd gestart om half twee in 2 groepen met in totaal 39 deelnemers. Wederom een nieuw record. Meer dan 60 kerststalletjes werden bewonderd en de ‘kerstschuur’ aan de Molenweg, waaraan vanaf begin oktober was gebouwd, oogstte de meeste bewondering. De vele particulieren die aan de organisatie hebben bijgedragen, hebben de ski vereniging leden een leuke middag bezorgd.
Bij het restaurant De 3Sprong werd na afloop een borreltje op de skivereniging gedronken en aansluitend van een heerlijke maaltijd genoten. Er kon gekozen worden uit:
Carpaccio              Zalmfilet              Italiaanse passie
Uiensoep              Varkenshaas        Dame blanche
Mosterdsoep        Zuurvlees             Vruchten bavarois

Hieronder een selectie van enkele foto’s gemaakt door Harrie Vangangelt en Marcel Kessels van onze Kribkeswandeling in 2017.

Deze slideshow vereist JavaScript.

KRIBKES WANDELING SIMPELVELD 2016

Meer dan 65 kerstkribbekes hebben we op onze route kunnen aanschouwen. Later in de middag werd het al wat kouder en de deelnemers waren blij dat zij rond 16.30 uur binnen konden stappen bij Shoco in Simpelveld en weer een beetje konden doorwarmen. Bij Shoco kon eenieder een eigen keuze maken met betrekking tot de drank dan wel het eten.  Rond 19.30 uur hebben we Shoco verlaten en nog enkele kerstkribjes bezocht op weg naar de parkeerplaats bij het station in Simpelveld. Hieronder treft u enkele foto’s aan van onze wandeling gemaakt door Harrie Vangangelt en Marcel Kessels.
Al met al een geslaagde afsluitende kerstactiviteit in 2016.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op zondag 6 december 2015 zijn we met ruim 30 personen om 14.30 uur gestart achter de kerk in Mechelen. Het weer was top, de wandeling was super alleen het beloofde aantal Kerstkribbetjes volgens de omschrijving van internet waren niet allemaal aanwezig.

Na afloop van de wandeling hebben de wandelaars van een heerlijk Boerenbuffet genoten bij café de Paardestal in Mechelen.

Hieronder prachtige foto’s van Harrie Vangangelt.

Deze slideshow vereist JavaScript.