Kerstwandeling

KERST- AMUSE WANDELING

Na 5 jaar Kribkeswandelingen heeft het bestuur dit seizoen gekozen voor een amusewandeling in Valkenburg aan de Geul op vrijdag 27 december 2019. We starten om 13.00 uur en de activiteit zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Onderweg kunt u genieten op verschillende plaatsen van lekkere hapjes. De wandel afstand tussen de hapjes is beperkt. De eigen bijdrage voor de Amusewandeling bedraagt €5,– naast het nuttigen van uw eigen consumpties. De eigen bijdrage dient tegelijk met het indienen van uw aanmeldingsformulier te worden betaald op bankrekeningnummer
NL23 RBRB 0919 8631 32 van Ski Vereniging Limburg Zuid.
Ski Limburg legt het restant van het inschrijfgeld bij.
Aanmelden moet via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en kan tot uiterlijk 15 december 2019 in verband met het bestellen van de ‘Amuse- kaarten’.

 

2018
Rondom kersttijd vinden er een groot aantal wandelingen plaats die langs een aantal kribkes komen. Vanuit deze bestaande wandelingen is de Ski Vereniging Limburg in 2014 met de eerste Kribkeswandeling gestart in Epen.
In 2015 heeft de wandeling in en rondom Mechelen plaatsgevonden, in 2016 in Simpelveld en in 2017 in en rondom Bocholtz.

Op vrijdag 28 december 2018 heeft inmiddels ons 1e lustrum van de Kribkeswandelingen plaatsgevonden in het centrum van Bocholtz waar zeer veel kribkes afgelopen jaren stonden.
Vanaf de parkeerplaats Patersplein in Bocholtz werd vanaf 13.30 uur in 2 groepen met 36 aanmeldingen, gestart. Ruim 2,5 uur was nodig om de diverse Kerstkribbetjes te aanschouwen. Na afloop werd een ‘verlaat’ kerstdiner in het centrum van Bocholtz bij Snackpoint gebruikt. Eenieder was tevreden over de inhoud van het ‘kerstdiner’.

Aanmelden moest via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en kon tot uiterlijk 18 december 2018 in verband met het bestellen van het ‘kerstdiner’.

Hieronder een selectie van foto’s gemaakt door Harrie Vangangelt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op woensdag 27 december 2017 hebben we onze 4e kribkes wandeling  in en rond Bocholtz gewandeld. Vanaf de  parkeerplaats bij het bungalowpark in Simpelveld werd gestart om half twee in 2 groepen met in totaal 39 deelnemers. Wederom een nieuw record. Meer dan 60 kerststalletjes werden bewonderd en de ‘kerstschuur’ aan de Molenweg, waaraan vanaf begin oktober was gebouwd, oogstte de meeste bewondering. De vele particulieren die aan de organisatie hebben bijgedragen, hebben de ski vereniging leden een leuke middag bezorgd.
Bij het restaurant De 3Sprong werd na afloop een borreltje op de skivereniging gedronken en aansluitend van een heerlijke maaltijd genoten. Er kon gekozen worden uit:
Carpaccio              Zalmfilet              Italiaanse passie
Uiensoep              Varkenshaas        Dame blanche
Mosterdsoep        Zuurvlees             Vruchten bavarois

Hieronder een selectie van enkele foto’s gemaakt door Harrie Vangangelt en Marcel Kessels van onze Kribkeswandeling in 2017.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

KRIBKES WANDELING SIMPELVELD 2016

Meer dan 65 kerstkribbekes hebben we op onze route kunnen aanschouwen. Later in de middag werd het al wat kouder en de deelnemers waren blij dat zij rond 16.30 uur binnen konden stappen bij Shoco in Simpelveld en weer een beetje konden doorwarmen. Bij Shoco kon eenieder een eigen keuze maken met betrekking tot de drank dan wel het eten.  Rond 19.30 uur hebben we Shoco verlaten en nog enkele kerstkribjes bezocht op weg naar de parkeerplaats bij het station in Simpelveld. Hieronder treft u enkele foto’s aan van onze wandeling gemaakt door Harrie Vangangelt en Marcel Kessels.
Al met al een geslaagde afsluitende kerstactiviteit in 2016.

 

 

 

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op zondag 6 december 2015 zijn we met ruim 30 personen om 14.30 uur gestart achter de kerk in Mechelen. Het weer was top, de wandeling was super alleen het beloofde aantal Kerstkribbetjes volgens de omschrijving van internet waren niet allemaal aanwezig.

Na afloop van de wandeling hebben de wandelaars van een heerlijk Boerenbuffet genoten bij café de Paardestal in Mechelen.

Hieronder prachtige foto’s van Harrie Vangangelt.

 

 

 

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Meest recente berichten

Welkom

Ski Limburg bestaat reeds vele jaren en houdt zich vooral bezig met activiteiten als voorbereiding op de wintersport.

Activiteiten voor jong en oud, specifiek gericht op de sneeuw, maar ook op gezelligheid, sporten voor het hele gezin en op en in accommodaties in en bij de natuur.

Gedacht moet worden aan activiteiten als een fietsen, wandelen, nordic walken, waaraan individueel maar ook in team/familie verband meegedaan kan worden.

En indien u lid bent van de Nederlandse Ski Vereniging betaalt u geen clublidmaatschapsgeld. Mogelijk een kleine bijdrage bij een specifieke activiteit.
Wilt u alleen lid worden van de Ski  Limburg dan betaalt u jaarlijks € 20,– contributie.

Voor het nieuwe seizoen hebben we weer leuke activiteiten georganiseerd, waarvoor we ook dank verschuldigd zijn aan diverse leden van de Ski Limburg.  Een goede lichamelijke conditie is niet alleen noodzakelijk voor je geliefde wintersport, maar ook belangrijk in het dagelijks leven. Het bewegen onder begeleiding verkleint vaak de kans op ongelukken, spierpijntjes en voor de ouderen onder ons toch vaak wat meer lichamelijke ongemakken. Ook het sociale aspect speelt een grote rol bij onze vereniging.

Langs deze weg verzoeken wij u mede in het kader van de AVG, vriendelijk om uw e-mailadres op te geven via secretaris@skilimburg.nl. Indien wij over uw e-mail adres beschikken houden we u ook nog via dit medium op de hoogte van al onze activiteiten.
Daarnaast hebben wij sinds kort ook de beschikking over Facebook.

Ook nu reeds voor het zesde jaar zijn de activiteiten vooraf en achteraf te bekijken op onze site https://www.skilimburg.com. Van de oudere activiteiten vindt u een samenvatting.

Wij hopen u op één of meerdere activiteiten in de toekomst te ontmoeten.

Het bestuur van Ski Limburg
Henk Pook, voorzitter
Marcel Kessels, secretaris
Oda Vanoppen, penningmeester