Reanimatiecursus

2020
Gezien de richtlijnen vanuit de overheid en de Nederlandse Reanimatie Raad kunnen er per uur slechts 6 cursisten inschrijven voor de geplande cursus op zaterdag 21 november 2020. U kunt uit één van beide groepen kiezen met een maximum van 6 personen.
Groep 1: 09.30 – 10.30 uur
Groep 2: 10.45 – 11.45 uur
Uiteraard worden de RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus op dat moment, gehanteerd. Meer informatie volgt
Aanmelden kan via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG. Uiteraard kunt u dit formulier ook gebruiken om meer informatie in te winnen.

2019
De geplande  cursus op zaterdag 9 november 2019 was verplaatst naar zaterdag 16 november 2019.  Deze jaarlijkse reanimatie cursus vindt plaats in het Party en Bowlingcentrum in Schin op Geul. Ski Limburg biedt deze cursus geheel GRATIS aan aan haar leden. We starten om 09.30 uur. Inmiddels hebben zich al 11 kandidaten aangemeld.
Aanmelden kan via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG. Uiteraard kunt u dit formulier ook gebruiken om meer informatie in te winnen.

2018

Er hadden zich in 2018 zelfs 12 personen aangemeld en eenieder heeft het Europees Reanimatie Certificaat behaald en ontvangen. Na afloop hebben de vrijwilligers nog meegedaan aan een quiz waaruit bleek dat iederen ook voldoende (theoretische) informatie had opgeslagen. De praktijkhandelingen waren in ieder geval ruim voldoende.
We hopen dat de vrijwilliger zich aanmeldt bij HartslagNu om mogelijk als vrijwilliger ingezet te worden bij een reanimatie direct bij hun in de buurt. Via de vernieuwde app van HartslagNu kun je o.a. zien waar allemaal aangemelde AED’s  hangen en hoeveel vrijwilligers bij jou in de buurt zijn geregistreerd.

Op 18 november 2017 heeft in het Party en Bowlingcentrum Schin op Geul in navolging op de reanimatie cursussen van het vorig ski seizoen, de reanimatie cursus plaatsgevonden. Vorig seizoen heeft de cursus in samenwerking met de NSkiV plaatsgevonden. Het bestuur van Ski vereniging Limburg ziet de noodzaak van het beheersen van reanimatie en bedienen van een AED in. Op deze dag hebben elf leden van de Ski vereniging Limburg deze cursus gratis aangeboden gekregen. De cursus werd ook dit jaar wederom verzorgd door Marcel Sport Medisch Advies&Training uit Gulpen. Alle cursisten zijn geslaagd en hebben hun certificaat van de Europese Reanimatie Raad inmiddels ontvangen.
Allemaal proficiat namens het bestuur van Ski Vereniging Limburg!

Indien er nog belangstelling is voor een reanimatie cursus, meld je dan aan via de website via skilimburg.com/aanmeldformulier. Indien er voldoende belangstelling is wordt een nieuwe cursus ingepland. Er worden ook mogelijkheden aangeboden op de website http://www.marcelsport.nl  onder de tab Reanimatie Oproep Netwerk. Hier staan meerdere data en plaatsen genoemd.

REANIMATIECURSUS VOOR LEDEN NSkiV EN SKI VERENIGING LIMBURG

Het bestuur van de Ski Vereniging Limburg heeft in nauwe samenwerking met de NSkiV voor haar leden in het seizoen 2016-2017 verschillende reanimatie cursussen aangeboden. Ook in het seizoen 2017-2018 biedt Ski Vereniging Limburg u wederom op 18 november 2017 een GRATIS cursus aan.
Wekelijks sterven meer dan 300 mensen aan een hartstilstand. Deze personen zijn niet bekend met hartproblemen! In Nederland sterft 1 van de 3 personen aan een hartstilstand! Meestal thuis. Bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten op dit moment doodsoorzaak nummer 1.
De navolgende datum is voorlopig gepland:

zaterdag 18 november 2017 om 09.30 uur:
Aanmelden via het aanmeldformulier op website onder ‘leden’.