Reanimatiecursus

2022

Op zaterdagmorgen 19 november 2022 is de jaarlijkse reanimatie cursus voor Ski Limburg leden gepland. Wilt U (weer) meedoen houd deze datum dan vrij en meld u eventueel nu al aan via  https://skilimburg.com/aanmeldformulier/


2021
Op zaterdagmorgen 20 november 2021 hebben in totaal 25 leden van Ski Limburg de cursus reanimatie bijgewoond welke heeft plaatsgevonden in het Party- en Bowlingscentrum in Schin op Geul. De geplande groepen waren volledig volgeboekt. Ons lid en fotograaf Harrie Vangangelt heeft de acties van de deelnemers hieronder weergegeven en vastgelegd. Alle deelnemers hebben inmiddels hun Europees erkend Reanimatie Certificaat ontvangen.
De cursus stond onder leiding van cursusleider Marcel Kessels van Marcel Sport Medisch Advies&Training, gediplomeerd EHBO – BHV – Reanimatie – AED instructeur.
Wilt u alsnog deelnemen aan een cursus? Mogelijk dat er nog elders een plaatsje te bemachtigen is. Hiervoor kunt U ook kijken op de website onder
https://marcelsport.nl/aanmeldingsformulier-reanimatie/

2020
Sinds 2016 organiseert Ski Limburg een reanimatie cursus voor haar leden.
Gezien de richtlijnen vanuit de overheid en de Nederlandse Reanimatie Raad kunnen er per uur slechts 6 cursisten inschrijven voor de geplande cursus op zaterdag 21 november 2020. Elke cursist/koppel beschikt over een eigen oefenpop voor optimale veiligheid en hygiëne.
Groep 1: 09.00 – 10.30 uur
Groep 2: 10.30 – 12.00 uur
Uiteraard worden de bestaande RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus toegepast en gehandhaafd.
Meer stringentere maatregelen van de overheid op 3 november 2020 hadden ons doen besluiten dat de cursus op zaterdag 21 november 2020 GEANNULEERD moest worden wegens corona.

2019
De geplande  cursus op zaterdag 9 november 2019 was verplaatst naar zaterdag 16 november 2019.  Deze jaarlijkse reanimatie cursus vindt plaats in het Party en Bowlingcentrum in Schin op Geul. Ski Limburg biedt deze cursus geheel GRATIS aan aan haar leden. We starten om 09.30 uur. Inmiddels hebben zich al 11 kandidaten aangemeld.

2018

Er hadden zich in 2018 zelfs 12 personen aangemeld en eenieder heeft het Europees Reanimatie Certificaat behaald en ontvangen. Na afloop hebben de vrijwilligers nog meegedaan aan een quiz waaruit bleek dat iederen ook voldoende (theoretische) informatie had opgeslagen. De praktijkhandelingen waren in ieder geval ruim voldoende.
We hopen dat de vrijwilliger zich aanmeldt bij HartslagNu om mogelijk als vrijwilliger ingezet te worden bij een reanimatie direct bij hun in de buurt. Via de vernieuwde app van HartslagNu kun je o.a. zien waar allemaal aangemelde AED’s  hangen en hoeveel vrijwilligers bij jou in de buurt zijn geregistreerd.

REANIMATIECURSUS VOOR LEDEN NSkiV EN SKI VERENIGING LIMBURG

Het bestuur van de Ski Vereniging Limburg heeft in nauwe samenwerking met de NSkiV voor haar leden in het seizoen 2016-2017 verschillende reanimatie cursussen aangeboden. Ook in het seizoen 2017-2018 biedt Ski Vereniging Limburg u wederom op 18 november 2017 een GRATIS cursus aan. Voor het jaar 2019 is de datum vastgelegd op 16 november en voor het jaar 2020 op zaterdag 21 november.
Wekelijks sterven meer dan 300 mensen aan een hartstilstand. Deze personen zijn niet bekend met hartproblemen! In Nederland sterft 1 van de 3 personen aan een hartstilstand! Meestal thuis. Bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten op dit moment doodsoorzaak nummer 1.