Fietstocht

Onze jaarlijkse FIETSTOCHT in ons aangepaste jubileumjaar wordt gehouden op zaterdag 4 september 2021 in het Swalmdal. Ook dit jaar zullen Theo en Jos hiervoor de nodige voorbereidingen op zich nemen. Zij hebben aangegeven dat de tocht ongeveer 40-45 km zal bedragen en er met kleine groepjes gefietst zal worden, mede in het kader van de pauzes die de kleine groepjes dan zelf kunnen regelen.
Nadere informatie zal z.s.m. volgen.

Voor donderdag 12 augustus 2021 heeft al weer een ander lid uit Geleen een nieuwe fietstocht aangeboden welke zal starten en finishen in Geleen. De voorbereidingen zijn in volle gang. In verband met de veiligheid van iedereen zal er in kleinere groepjes gefietst worden waarbij uiteraard iedere groep een overzicht krijgt van de fietsknooppunten. Voor uw eigen veiligheid is het aan te raden een veiligheidsvest mee te nemen.

Meer informatie volgt z.s.m. en u kunt zich al aanmelden via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/
Vervolgens wordt u ook in de FIETS groep app opgenomen en ontvangt u ook via deze app alle info over de fietsroute.

Op donderdag 22 juli 2021 wilden we een fietstocht organiseren o.l.v. Nard vanuit Geulle. De overlast van het water in dit gebied gaf teveel risico aan en Nard had een nieuwe alternatieve route voor deze dag, waar geen risico aanwezig was.
We zouden starten in Geulle op het marktplein om 10.30 uur en maken dan een rondje om Geulle langs en over de Maas. Ook nog een stukje België Neerharen, Lanaken, Gellik en Veldwezelt. De route zou circa 40 km bedragen en is voor alle leeftijden bedoeld. We houden deze route achter de hand.

De nieuwe route voor donderdag 22 juli bedroeg 39 km. Deze route was ook op de FIETSTOCHT app te vinden, waar de aangemelde deelnemers alle info van de route ontvingen. Aangemelden zoals altijd via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/

STARTPLAATS Triade 44, Rimburgerweg 44, 6445 PA Brunssum
ROUTE: 74 – 35 – 76 – 53 – 101 – 48 – 77 – 78 – 79 – 74 – 33 – 61 – 62 – 63 – 97 – 71 – 70 – 86 – 86 – 86 – 26 – 35 – 74


Op donderdag 24 juni 2021 hebben een 12-tal Ski Limburg leden deelgenomen aan een fietstocht van circa 35 km vanaf Auberge de Rousch in Heerlen. Het weerbericht gaf aan dat we geen regen konden verwachten maar wel wat wolkjes met een zonnetje. Dus heerlijk weer om te fietsen. Tijdens een tweetal pauzes en Brunssum vlak bij de golfbaan en in Landgraaf bij de Overste Hof konden de longen weer even op ‘rust’ komen. Deze eerste activiteit in de zomermaanden door Ski Limburg is nieuw, maar vooral bedacht door Jos en Marcel om weer na een corona quarantaine van vele maanden, weer elkaar eens even te kunnen zien en spreken. Een geslaagd evenement met veel dank aan Jos die de tocht weer van ‘buiten’ kon dromen.

Op 5 juni 2021 is de derde stap van het Corona-openingsplan van de overheid, in werking getreden. Vanaf 18 jaar mag iedereen weer in groepsverband sporten:
* binnen en buiten gezamelijk sporten toegestaan. 1,5 mtr afstand houden, mits nodig voor de sportbeoefening, is niet verplicht
* maximale groepsgrootte van 50 personen
* onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club toegestaan
* geen publiek
* (sport) kantine open tot 22.00 uur
Derhalve is het bestuur van mening om ook al ergens in de zomermaanden juni en / of juli een leuke fietstocht te organiseren. Waarschijnlijk zal dit niet in het weekend plaatsvinden in verband met drote drukte op de wegen, maar een doordeweekse dag.
Zodra er meer bekend is cq. iemand een leuke tocht op het oog heeft, kunnen en zullen we dit bekend maken via de groepsapp / mail / website.


Op zondag 20 september 2020 zijn we met 31 deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht om 10.00 uur in het Nationaal Park in het Meinweggebied bij Herkenbosch gestart. Voor deze fietstocht hebben de organisatoren zich laten inspireren door de fietsroute door de Meinweg in Midden Limburg, zoals die beschreven werd in De Limburger. Deze route is 50 km lang en er was nog een stuk van circa 15 km afgehaald.
Uiteraard werden de RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus gehanteerd en het totaal aantal deelnemers in 5 groepjes gesplitst. In iedere groep zat een bekende uit het Meinweg gebied. De route startte in Vlodrop en ging via het Roerdal naar St. Odiliënberg en via Melick naar het oostelijk deel van Roermond en dan het Meinweggebied in tot voorbij Vlodrop-station en weer terug naar Vlodrop. Onderweg werden rustpauzes door de groepen zelf ingelast in de velen restaurantjes, die op deze mooie zonnige dag met 25 graden, allemaal goed bezet waren.
Totale afstand bedroeg 35,1 km en een deel van de fietspaden waren soms zanderig en onverhard. Al met al een mooie route door onze Jos Leufkens uitgezet. Jos bedankt!
Het startpunt was knooppunt 72, adres Grootestraat 3, 6063 AK Vlodrop (vlak bij de Markt) waar we na afloop in een drietal cafeetjes van een apres-fietsdrankje hebben genoten.
De route via de knooppunten 73 – 75 – 76 – 14 – 65 – 66 – 79 – 56 – 78 – 80 – 81 – 95 – 55 – 70 – 56 – 57 – 71 en 72.
Er volgen binnenkort nog enkele foto’s van de diverse deelnemers.

Aanmelden blijft via skilimburg.com/aanmeldformulier in verband met de AVG en kon tot en met 16 september 2020.
Hieronder een fotocollectie van deze mooie fietstocht:

Jaarlijkse fietstocht  Meinweggebied verplaatst van zondag 29 september 2019 naar zaterdag 19 oktober 2019 en helaas weer geannuleerd.

De fietstochten van afgelopen jaren “Langs Heide en Vergezichten” door Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg en in en rond Maasbracht en haar Maasplassen door Theo en Jos georganiseerd waren prima in de smaak gevallen. In 2019 vond geen fietstocht plaats in verband met de slechte weersomstandigheden.

FIETSTOCHT MAASMECHELEN 2016

Hieronder een foto impressie van onze fietstocht in 2016 in en rond Maasmechelen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Hieronder een foto impressie van onze fietstocht in 2015 rond AWACS vliegveld.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een impressie van 2014 rond Sittard.

Deze diashow vereist JavaScript.

 Hieronder een impressie van de fietstocht in 2013 in Maastricht

2013-09-29 12.43.35

 2013-09-29 12.43.44