Fietstocht

Op donderdag 23 juni 2022 is een fietstocht uitgezet door Annemie en Albert. Ook zij hebben deze tocht al vaker gefietst en geven aan dat deze voor iederen goed te rijden is en niet al te zwaar. De start is om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats Glanerbrook.
Aanmelden voor deze fietstocht kan bij de secretaris@skilimburg.nl of via zijn app. Dit is wel noodzakelijk i.v.m. het reserveren op de pauzeplekken.

Op donderdag 12 mei 2022 zijn we met 17 personen gestart om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats Glanerbrook in Geleen richting Grevenbicht. Hierna zijn we met de fietsveer over de Maas naar België overgestoken in 2 groepjes. Er konden maar 12 personen op het veer. Bij het restauraunt de Wisse aan de Maas na circa 22 km hebben we van een heerlijke lunch genoten. Hierna zijn we verder langs de Maas richting Kotem/Elsloo gefietst en toen over de brug naar Stein. In het centrum van Stein hebben we bij Luna koffie/thee en een drankje als aflsuiting gedaan. De ijssalon Gelamio was helaas door gebrek aan personeel gesloten. Het weer was prima en eenieder heeft zeker over het grootste deel van de tocht alleen maar positieve ervaringen overgehouden. De route bedroeg ongeveer 47 km en we waren rond 16.15 uur wederom bij ons startpunt Glanerbrook.

Op donderdag 2 juni 2022 starten we om 10.30 uur vanaf Geulle en gaan we ook onderweg over de Maas met een pontje. De route krijgen we nog door van Nard en zal ook ongeveer 40-45 km bedragen.

De tochten zullen allemaal rond de 40 – 45 km bedragen en starten altijd om 10.30 uur. Aanmelden via  https://skilimburg.com/aanmeldformulier/

Mocht u ook nog een leuke fietstocht willen organiseren dan vernemen wij dit graag via secretaris@skilimburg.nl

Voor vrijdag 8 oktober 2021 had ons lid Nard een leuke fietstocht georganiseerd voor de (aankomende) leden van Ski Limburg.
Startplaats was het Marktplein in Geulle en om 11.00 uur en op één na was iedereen op dat tijdstip aanwezig.
De lengte van de vrij vlakke tocht (1 kleine heuveltje!) bedroeg 42 km. We hebben gepasseeerd uiteraard Geulle, langs de Maas richting Bunde, richting Maastricht, waarbij de Groene Loper niet gemist mocht worden, dan Kennedybrug richting Heer en dan via enkele bekende knooppunten weer naar Geulle .
Uiteraard onderweg koffie met vlaai bij Hartelstein en halfweg voor de liefhebbers een lunch bij de Nachtegaal, waar iedereen zeer tevreden over was. Nard namens iedereen bedankt.

Hieronder een kleine fotoreportage:

.

.

.

Onze jaarlijkse FIETSTOCHT in ons aangepaste jubileumjaar is gehouden op zaterdag 4 september 2021 in het Swalmdal. Ook dit jaar hebben Theo en Jos hiervoor de nodige voorbereidingen op zich genomen. De tocht was ongeveer 38 km. Tien veiligheidsvesten van Ski Limburg onder de 21 deelnemers gaf voldoende veiligheid, om met grote tussenruimten achter elkaar te fietsen. Het was een afwisselende route met veel natuur en we passeerden diverse meren, zoals o.a. de Hariksee met een mooi See-terras, de Swalm en kwamen ook door het pittoreske dorpje Brüggen. De grote pauze in Brüggen begon met nog steeds bewolking, zoals de gehele morgen, maar rond 13.15 uur begon de zon door te breken. De gehele middag hebben we nog van prachtig weer tot 25 graden mogen genieten.
De fietspaden zijn grotendeels verhard, maar ook een klein gedeelte, officiële fietspaden, niet verhard, maar die heel goed te fietsen waren.
Het vertrekpunt was de grote parkeerplaats, de Adolph Kolping Platz in het dorpje Elmpt bij Niederkrüchten aan de Schulstrasse. We konden precies om 10.30 uur vertrekken ondanks dat er diverse wegen waren gesloten in Nederland.
De controle maatregelen op Corona in Duitsland vielen reuze mee en iedereen had een mondkapje bij zich waar dit noodzakelijk was.
Aanmelden kon tot 1 september 2021 via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/
Hieronder een leuke foto en enkele film impressie van onze OPENINGS fietstocht van het seizoen 2021 – 2022. Theo en Jos werden na afloop door alle deelnemers extra bedankt voor de mooie tocht.
Voor donderdag 12 augustus 2021 had ons lid Huub uit Geleen een nieuwe fietstocht aangeboden welke startte en finishte in Geleen, Hubertushuis, Jan Willenstraat 1. De knooppunten:
38- 89- 36- 88- 34- 66- 52- 45- 39- 46- 31- 41- 18 – 23- 112 -29 -110 – 40 -38
Bij ’t Spaorhutje, Limbrichterveld 20, Nieuwstadt hebben de liefhebbers van een heerlijke lunch genoten. De route was in totaal rond de 40 km. Voor (bijna) alle deelnemers, met of geen ondersteuning, was de route prima te doen.
Na afloop hebben alle liefhebbers onder ons, een drankje gedaan in Oud Geleen. Hier is dan ook de groepsfoto gemaakt.


Op donderdag 22 juli 2021 wilden we een fietstocht organiseren o.l.v. Nard vanuit Geulle. De overlast van het water in dit gebied gaf teveel risico aan en Nard had een nieuwe alternatieve route voor deze dag, waar geen risico aanwezig was.
We zouden starten in Geulle op het marktplein om 10.30 uur en maken dan een rondje om Geulle langs en over de Maas. Ook nog een stukje België Neerharen, Lanaken, Gellik en Veldwezelt. De route zou circa 40 km bedragen en is voor alle leeftijden bedoeld. We houden deze route achter de hand.

De nieuwe route voor donderdag 22 juli bedroeg 39 km. Deze route was ook op de FIETSTOCHT app te vinden, waar de aangemelde deelnemers alle info van de route ontvingen. Aangemelden zoals altijd via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/

STARTPLAATS Triade 44, Rimburgerweg 44, 6445 PA Brunssum
ROUTE: 74 – 35 – 76 – 53 – 101 – 48 – 77 – 78 – 79 – 74 – 33 – 61 – 62 – 63 – 97 – 71 – 70 – 86 – 86 – 86 – 26 – 35 – 74
Hieronder een kleine fotoreportage van de zeer gezellige en vlakke route.

Op donderdag 24 juni 2021 hebben een 12-tal Ski Limburg leden deelgenomen aan een fietstocht van circa 35 km vanaf Auberge de Rousch in Heerlen. Het weerbericht gaf aan dat we geen regen konden verwachten maar wel wat wolkjes met een zonnetje. Dus heerlijk weer om te fietsen. Tijdens een tweetal pauzes en Brunssum vlak bij de golfbaan en in Landgraaf bij de Overste Hof konden de longen weer even op ‘rust’ komen. Deze eerste activiteit in de zomermaanden door Ski Limburg is nieuw, maar vooral bedacht door Jos en Marcel om weer na een corona quarantaine van vele maanden, weer elkaar eens even te kunnen zien en spreken. Een geslaagd evenement met veel dank aan Jos die de tocht weer van ‘buiten’ kon dromen.

Op 5 juni 2021 is de derde stap van het Corona-openingsplan van de overheid, in werking getreden. Vanaf 18 jaar mag iedereen weer in groepsverband sporten:
* binnen en buiten gezamelijk sporten toegestaan. 1,5 mtr afstand houden, mits nodig voor de sportbeoefening, is niet verplicht
* maximale groepsgrootte van 50 personen
* onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club toegestaan
* geen publiek
* (sport) kantine open tot 22.00 uur
Derhalve is het bestuur van mening om ook al ergens in de zomermaanden juni en / of juli een leuke fietstocht te organiseren. Waarschijnlijk zal dit niet in het weekend plaatsvinden in verband met drote drukte op de wegen, maar een doordeweekse dag.
Zodra er meer bekend is cq. iemand een leuke tocht op het oog heeft, kunnen en zullen we dit bekend maken via de groepsapp / mail / website.


Op zondag 20 september 2020 zijn we met 31 deelnemers aan de jaarlijkse fietstocht om 10.00 uur in het Nationaal Park in het Meinweggebied bij Herkenbosch gestart. Voor deze fietstocht hebben de organisatoren zich laten inspireren door de fietsroute door de Meinweg in Midden Limburg, zoals die beschreven werd in De Limburger. Deze route is 50 km lang en er was nog een stuk van circa 15 km afgehaald.
Uiteraard werden de RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus gehanteerd en het totaal aantal deelnemers in 5 groepjes gesplitst. In iedere groep zat een bekende uit het Meinweg gebied. De route startte in Vlodrop en ging via het Roerdal naar St. Odiliënberg en via Melick naar het oostelijk deel van Roermond en dan het Meinweggebied in tot voorbij Vlodrop-station en weer terug naar Vlodrop. Onderweg werden rustpauzes door de groepen zelf ingelast in de velen restaurantjes, die op deze mooie zonnige dag met 25 graden, allemaal goed bezet waren.
Totale afstand bedroeg 35,1 km en een deel van de fietspaden waren soms zanderig en onverhard. Al met al een mooie route door onze Jos Leufkens uitgezet. Jos bedankt!
Het startpunt was knooppunt 72, adres Grootestraat 3, 6063 AK Vlodrop (vlak bij de Markt) waar we na afloop in een drietal cafeetjes van een apres-fietsdrankje hebben genoten.
De route via de knooppunten 73 – 75 – 76 – 14 – 65 – 66 – 79 – 56 – 78 – 80 – 81 – 95 – 55 – 70 – 56 – 57 – 71 en 72.
Er volgen binnenkort nog enkele foto’s van de diverse deelnemers.

Aanmelden blijft via skilimburg.com/aanmeldformulier in verband met de AVG en kon tot en met 16 september 2020.
Hieronder een fotocollectie van deze mooie fietstocht:

Jaarlijkse fietstocht  Meinweggebied verplaatst van zondag 29 september 2019 naar zaterdag 19 oktober 2019 en helaas weer geannuleerd.

De fietstochten van afgelopen jaren “Langs Heide en Vergezichten” door Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg en in en rond Maasbracht en haar Maasplassen door Theo en Jos georganiseerd waren prima in de smaak gevallen. In 2019 vond geen fietstocht plaats in verband met de slechte weersomstandigheden.

FIETSTOCHT MAASMECHELEN 2016

Hieronder een foto impressie van onze fietstocht in 2016 in en rond Maasmechelen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Hieronder een foto impressie van onze fietstocht in 2015 rond AWACS vliegveld.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een impressie van 2014 rond Sittard.

Deze diashow vereist JavaScript.

 Hieronder een impressie van de fietstocht in 2013 in Maastricht

2013-09-29 12.43.35

 2013-09-29 12.43.44