Pannenkoekwandeling

De Pannenkoekwandeling van het seizoen 2022- 2023 heeft plaatsgevonden op zondag 9 oktober 2022 in Oensel bij Schimmert. Ruim 60 deelnemers hadden zich aangemeld voor de wandeling, organisatie en uiteraard voor een pannenkoek.
Het aanmelden gaat altijd via skilimburg.com/aanmeldformulier  maar verliep in het begin vrij stroef. Na enkele ‘herinneringen’ liepen de aanmeldingen snel op. Iedere deelnemer ontving een bevestiging van de aanmelding en tevens werd er een “Pannenkoek App” aangemaakt met alle deelnemers om meer en makkelijker informatie te verstrekken. Ook diverse introducees hadden zich aangemeld en waren uiteraard van harte welkom. De kosten van de introducees werd door hen zelf gedragen. Voor leden van Ski Limburg was de bijdrage €5,– en diende gelijktijdig met het aanmeldformulier overgemaakt te worden naar Ski Limburg.
Het was een zeer zonnige middag, dat uiteraard extra hielp om er een mooi feest van te maken. Het bestuur had de tocht al enkele keren voorgelopen voordat de leden de routebeschrijving met opdrachten konden ontvangen om 12.45 uur vóór aanvang van de wandeling. Er waren 9 groepen samengesteld, De eerste groep vertrok ruim op tijd en elke 2 minuten vertrok wederom een groep met de routebeschrijving en de ruim 25 opdrachten die onderweg ingevuld moesten worden. Goed lezen was een belangrijk onderdeel in de route- beschrijving waarbij ‘de 5 gouden regels’ bovenaan de routebeschrijving niet altijd werden opgevolgd.Ook de veiligheid van de deelnemers staat bij het bestuur hoog in het vaandel maar werd niet altijd evengoed toegepast bij de deelnemers, ondanks de opdrachten dan wel adviezen in de routebeschrijving. Om 15.30 uur druppelde de eerste groep al binnen en hierna volgde de andere groepen met enige tussenpauzen. De jury had zo ook de tijd om de oplossingen van de vragen goed te beoordelen. De deelnemers hadden de tijd om hun pannenkoek te verorberen. Om 17.00 uur kwam eindelijk het bestuur met de uitslag, waarbij allereerst de vele vrijwilligers werden bedankt met een attentie, Oda bedankt werd voor het uitzetten van de wandeling en de route met antwoorden door Marcel werd uitgelegd. Geen vragen bij de deelnemers mede omdat iedereen ook erg tevreden was over de mooie wandeling. Henk maakte tot slot de uitslag bekend en de eerste 3 prijzen ontvingen een lekker kado:

 1. de 4 JJJJ ’s 220 strafpunten
  2. Groep Collin 230 strafpunten
  3. Groep Peter B, Frans B 260 strafpunten
  4. groep Penders/Frings 270 strafpunten
  5. Groep santiago 300 strafpunten
  6. Groep sammie Bastings 300 strafpunten + tijdstraf
  7. Groep Dassen-Visschers 360 strafpunten
  8. Groep 1 Elly en de rest 360 strafpunten + tijdstraf
  9. Groep 4 Zinken-Baars-Maessen 360 strafpunten + tijdstraf

  Hier volgt de fotoserie van deze wandeling welke gemaakt is door de deelnemers, waarvoor onze dank!

Hieronder de foto serie van de Pannenkoekwandeling in 2021:

De PANNENKOEKWANDELING in het seizoen 2021-2022 is gehouden op zondag 3 Oktober 2021. De weersverwachtingen waren niet al te best, maar gelukkig heeft iedereen (meer dan) genoten van deze prachtige (bijna droge) wandeling, met nog een enkele opdracht onderweg. En dat allemaal voor een kleine bijdrage van €5,– per Ski Limburg lid. De introducees droegen een groter bedrag bij.
De start van de eerste groep was om 13.00 uur vanaf de Dwaze Herder, Slakweg 5, Maastricht vlak bij de autobaan bij Gronsveld.

Onze Henry en Francine hadden ons uitstekend geadviseerd om een leuke plek te vinden. Er was in ieder geval een ruime plek op het overdekte verwarmde buitenterras voor  de 64 deelnemers (inclusief introducees) aan onze jaarlijkse pannenkoekwandeling dit jaar rond het Savelsbos. Ook was op het overdekte en verwarmde buitenterras en toilet geen Coronacheck van toepassing waardoor het allemaal zeer relaxt was. Er kon gebruik gemaakt worden van een leuke speeltuin voor de (klein) kinderen met een klimtoren van 25-26 meter!.

De uitslag:
1. groep Collin
2. groep Ghijsen
3. groep de Leij
4. groep Jansen
5. groep Soudant
6. groep Daniels en groep Bongers
8. groep Jonker
9. groep Raaijmakers
10 groep Amkreutz

.

.

De PANNENKOEKWANDELING in ons jubileumjaar 2020-2021 was gepland op zondag 15 november 2020. Corona heeft echter ‘roet in de pannenkoek’  gegooid.
DERHALVE IS DE PANNENKOEKWANDELING voor 15 november 2020 GEANNULEERD. Het bestuur heeft in haar bestuursvergadering van 16 januari 2021 besloten dat er een nieuwe datum wordt gepland indien de overheidsmaatregelen en de infectiebestrijding duidelijker is. We houden u uiteraard op de hoogte.

Hieronder een overzicht van voorgaande jaren:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Pannenkoekwandeling vond in 2019 plaats op zondag 17 november. De vertrekplaats was de Pannenkoekenplaets, Hulserstraat 89, Geulle.
Het was ongeveer 4 graden, maar helder en lekker wandelweer.
Met liefst 54 deelnemers werd vanaf 13.00 uur  gestart in groepjes van minimaal 5 personen. In totaal namen er 8 groepen deel. Er moesten 30 vragen/opdrachten  opgelost worden bij deze route van ongeveer 6,5 km. Eenieder vond de lengte van de route perfect en het bestuur ontving vele bedankjes voor de hele leuke en mooie route.
De eerste, tweede en derde plaats van de groepen met de minste strafpunten werden beloond met een flesje wijn.
Er zijn door de deelnemers filmpjes en foto’s gemaakt en hieronder een kleine impressie. Na afloop konden de deelnemers genieten van een pannenkoek met consumptie uit een keuze van meer dan 100 pannenkoeken.
De eigen bijdrage voor de leden van de NSkiV en de leden van Ski Limburg, was ook voor dit jaar wederom €7,50 per persoon. Voor niet leden bedroeg de eigen bijdrage €12,50 uiteraard inclusief pannenkoek en consumptie.

Hieronder een impressie van de pannenkoekwandeling 2019.
Druk op het pijltje/driehoekje in het scherm en de film draait.

De pannenkoekwandeling van 2018, wederom onder fantastische weersomstandigheden, was fris maar heerlijk om te wandelen.
Ruim 50 deelnemers in 7 groepjes om de 5 minuten werd gestart.
Iedere groep kreeg een routebeschrijving en een opdrachtenlijst mee.  Onderweg moesten diverse vragen beantwoord en probleempjes opgelost worden. Halfweg moesten de deelnemers op de Limburgse heuvels ‘skiën’ en blik gooien en vervolgens ontvingen de deelnemers een wafel, gluhwein en/of warme chocomel (zonder slagroom). De tweede helft van de route was vrij vlak en eindigde uiteraard weer in de Pannekoekenmolen in Gulpen inmiddels voor het vijfde jaar.
Daar stond weer een lekkere pannenkoek met consumptie klaar. De wandeling werd als zeer positief ontvangen en men vond de wandeling dit keer ook niet te lang, dus voor jong en oud prima geschikt.
Voor leden van de NSkiV dan wel clubleden van de Ski Vereniging Limburg bedroeg de eigen bijdrage slechts €7,50 voor dit fantastische feest.
Extra berichten via de ‘Pannekoek-app” werden prima opgevolgd, waaronder veiligheid, communicatie en informatie viel.
Hieronder een impressie van dit leuke jaarlijkse feest.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook in 2017 werd de Pannenkoekwandeling in Gulpen gehouden. Een wandeling richting Ingber met een 25 tal opdrachten onderweg. Zeer Goed weer en na afloop weer de lekkere pannekoek in de Pannekoekenmolen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Voor het tweede jaar is vanuit Gulpen gestart voor De Pannenkoekwandeling
vanuit de aldaar gelegen Pannekoekenmolen op zondag 13 november 2016
Nu weten we ook weer wanneer er wel en wanneer er geen
‘n’ bij de panne of pannen moet komen.pannenkoeken

Rond 14.00 uur was het fris maar droog en heerlijk wandelweer. Na een uurtje begon het toch wat te miezeren, maar dat deerden blijkbaar niemand, want iedereen was er goed op aangekleed.
De wandeling bleek voor een enkele persoon te lang en voor deze personen werd dan ook apart vervoer ingezet. De ruim 50 deelnemers in 8 groepen gestart, waaronder kinderen en kleinkinderen van leden, maar ook vrienden en bekenden (waaruit weer mogelijk nieuwe leden ontstaan), hebben genoten van een prachtige tocht in het Limburgse Heuvelland en vonden de leuke opdrachten in de tocht, zeker voor herhaling vatbaar. Op ongeveer de helft was een rustpauze (10 minuten) ingelast waar heerlijke gluhwein en warme chocomel  door de voorzitter en secretaris werd ingeschonken.
De eerste groep kwam rond 16.30 uur binnen en de laatste groep rond 17.45 uur en toen was het toch al wat donker. Na 2,5 tot 3 uur wandelen gaat er natuurlijk altijd een lekkere pannenkoek in en daar heeft iedereen dan ook heerlijk van genoten.

Zeker gezien het aantal deelnemers een zeer geslaagde activiteit. Bovenstaande foto’s getuigen hiervan.

Hieronder een foto impressie van de wandeling in en rondom Gulpen in 2015.

Deze slideshow vereist JavaScript.