Pannenkoekenwandeling

De Pannenkoekwandeling vond dit jaar in Gulpen plaats op zondag 18 november 2018, wederom onder fantastische weersomstandigheden, fris maar heerlijk om te wandelen. Vanaf 13.00 uur startten de ruim 50 deelnemers in 7 groepjes om de 5 minuten.
Iedere groep kreeg een routebeschrijving en een opdrachtenlijst mee.  Onderweg moesten diverse vragen beantwoord en probleempjes opgelost worden. Halfweg moesten de deelnemers op de Limburgse heuvels ‘skiën’ en blik gooien en vervolgens ontvingen de deelnemers een wafel, gluhwein en/of warme chocomel (zonder slagroom). De tweede helft van de route was vrij vlak en eindigde uiteraard weer in de Pannekoekenmolen in Gulpen.
Daar stond weer een lekkere pannekoek met consumptie klaar. De wandeling werd als zeer positief ontvangen en men vond de wandeling dit keer ook niet te lang, dus voor jong en oud prima geschikt.
Voor leden van de NSkiV dan wel clubleden van de Ski Vereniging Limburg bedroeg de eigen bijdrage slechts €7,50 voor dit fantastische feest.

Aanmelden kon via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en in verband met bespreking van plaatsen en aantal pannekoeken kon men zich aanmelden tot uiterlijk zondag 11 november 2018.
Extra berichten via de ‘Pannekoek-app” werden prima opgevolgd, waaronder veiligheid, communicatie en informatie viel.
Hieronder een impressie van dit leuke jaarlijkse feest.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Ook in 2017 werd de Pannekoekwandeling in Gulpen gehouden. Een wandeling richting Ingber met een 25 tal opdrachten onderweg. Zeer Goed weer en na afloop weer de lekkere pannekoek in de Pannekoekenmolen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Voor het tweede jaar is vanuit Gulpen gestart voor De Pannenkoekwandeling
vanuit de aldaar gelegen Pannekoekenmolen op zondag 13 november 2016
Nu weten we ook weer wanneer er wel en wanneer er geen
‘n’ bij de panne of pannen moet komen.pannenkoeken

Rond 14.00 uur was het fris maar droog en heerlijk wandelweer. Na een uurtje begon het toch wat te miezeren, maar dat deerden blijkbaar niemand, want iedereen was er goed op aangekleed.
De wandeling bleek voor een enkele persoon te lang en voor deze personen werd dan ook apart vervoer ingezet. De ruim 50 deelnemers in 8 groepen gestart, waaronder kinderen en kleinkinderen van leden, maar ook vrienden en bekenden (waaruit weer mogelijk nieuwe leden ontstaan), hebben genoten van een prachtige tocht in het Limburgse Heuvelland en vonden de leuke opdrachten in de tocht, zeker voor herhaling vatbaar. Op ongeveer de helft was een rustpauze (10 minuten) ingelast waar heerlijke gluhwein en warme chocomel  door de voorzitter en secretaris werd ingeschonken.
De eerste groep kwam rond 16.30 uur binnen en de laatste groep rond 17.45 uur en toen was het toch al wat donker. Na 2,5 tot 3 uur wandelen gaat er natuurlijk altijd een lekkere pannenkoek in en daar heeft iedereen dan ook heerlijk van genoten.

Zeker gezien het aantal deelnemers een zeer geslaagde activiteit. Bovenstaande foto’s getuigen hiervan.

 

Hieronder een foto impressie van de wandeling in en rondom Gulpen in 2015.

 

 

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.