Ardennen-jubileum-slotwandeling

SLOTWANDELING

De afsluiting van het seizoen 2022-2023 zal wederom weer ouderwets worden met een Ardennen wandeling op zondag 23 april 2023. Er zal weer een soort acht gewandeld worden. Een langere wandeling voor de stevige ‘door’wandelaars en een kortere wandeling voor de andere liefhebbers. We sluiten wel gezamenlijk af in Jalhay.
Meer infromatie volgt tijdig.

.

Zoals al aan het begin van het seizoen is medegedeeld, heeft de SLOTWANDELING van het seizoen 2021-2022, welke wederom was uitgezet door Jos Leufkens, in het Leudal in Midden Limburg plaatsgevonden op zondag 24 april 2022. Het startpunt was in Nunhem bij de Sint Servatiuskerk in de Kerkstraat, waar genoeg parkeerruimte was. Het eerste deel van de wandeling bracht ons in het Leudal. Na de Elisabethshof wandelden we door een heidegebied met afwisselend bos en grasland. Halverwege kwamen we langs Boscafé de Busjop, bij het gelijknamige grafveld, waar we een lekkere consumptie en vlaai aangeboden kregen van het bestuur van Ski Limburg.. Het was een vlakke en schaduwrijke wandeling, iets anders als het Mergelland dan wel de Ardennen. Iedereen kon de wandeling uitlopen met zijn conditie niveau. Enkele leden hebben een afkorting genomen.
De start was om 10.00 uur en rond 13.30 uur was iedereen aan het eindpunt voor een lekker afzakkertje. Hieronder een samenvatting van foto’s van de deelnemers.

Deze slideshow vereist JavaScript.

JUBILEUMWANDELING

De eerder genoemde Ardennen cq Jubileumwandeling op 17 april 2021 is helaas door de Corona pandemie geannuleerd. In het overleg tussen bestuur en Jubileumcommissie op 8 mei 2021 is besloten om de JUBILEUMWANDELING te houden op zaterdag 21 augustus 2021 in en rond Schin op Geul. Deze wandeling geldt dan eveneens als de openingswandeling van het seizoen 2021-2022.
Aan het eind van het seizoen 2021-2022 zal  Theo en Jos een SLOTWANDELING in het Leudal organiseren op zondag 24 april 2022.
Houd deze datum alvast vrij. Nadere info volgt nog.

.

De ARDENNENWANDELING in ons jubileumjaar 2020-2021 was omgezet naar een JUBILEUMWANDELING. De Jubileumcommissie had een fantastische wandeling uitgezet op ZATERDAG 17 APRIL 2021. Het zou de afsluiting van ons jubileumseizoen worden.
Het bestuur had op 16 januari 2021 in haar vergadering besloten om ook het jubileumfeest uit te stellen. We verwachtten veel deelnemers die op elkaar klitten en nog niet allemaal gevaccineerd waren. De overheidsmaatregelen waren op 17 april 2021 nog steeds niet beëindigd.
De RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus zal het bestuur blijven handhaven totdat er een duidelijke verbetering optreed met betrekking tot de besmettingen.
In mei zal het bestuur wederom samenkomen met de jubileumcommissie voor definitieve afspraken.

ARDENNENWANDELING zondag 5 april 2020.
We kunnen helaas ons verenigings seizoen 2019 – 2020 normaliter in de Ardennen, dit jaar niet afsluiten gezien de nieuwe strengere richtlijnen van de overheid door het Corona virus welke zeker tot 1 juni 2020 zullen gelden.
Jos heeft een zeer leuke route uitgezet met het startpunt in Moresnet en deze wandeling houden wij in gedachte.

Moresnet Chapelle, Place Arnolf Franck
Achter dit plein ligt nog een grote parkeerplaats. De lengte van de wandeling bedraagt 9 km.  In het dal van de Geul kan het modderig zijn. De wandeling voert grotendeels over de verlaten spoorlijnen.
Tegenover de startplaats ligt een groot café. Doordat dit wandelgebied ook veel wordt bezocht door pelgrims, kan het krap worden bij het vinden van een plek met koffie en vlaai.
Zet de datum in uw agenda. We starten weer om 10.00 uur .

Aanmelden kan via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG

ARDENNENWANDELING zondag 7 april 2019

De weersomstandigheden konden haast niet beter. Er hadden zich vooraf 22 deelnemers aangemeld en gezien de zeer mooie (wandel)weersomstandigheden bleken er uiteindelijk 27 deelnemers te willen genieten van deze mooie afsluitende Ardennen wandeling, welke door Jos wederom was uitgezet.

We vertrokken bij het adres Lütticher Strasse 243, B-4721 Kelmis of in het Frans La Calamine. Ter plaatse is een kleine parkeerplaats waar gelukkig onze auto’s nog geparkeerd konden worden omdat meer groepen van het mooie wandelweer wilden genieten.

Er was een verkorte route van ongeveer 6 km waar we gezamenlijk van een korte ‘drank-kaas-vlees’ pauze konden genieten en een langere route die nog ongeveer 7 km werd vervolgd. We hebben gewandeld langs een stuk van de Geul en een zijriviertje hiervan, de Hohnbach. Door het mooie weer afgelopen periode, waren al veel bloemen uitgebloeid.
Iedereen gaf aan het einde van de wandeling dat het wederom een mooie tocht was, zeker als afsluiting van ons seizoen 2018-2019, waar we van vele leuke activiteiten hebben genoten.

Na afloop van de wandeling hebben we bij Bäckerei Konditorei Wertz in La Calamine heerlijk genoten van een consumptie van Ski Limburg. Vele deelnemers hebben ook nog genoten van een lekker stuk gebak terplaatse.

Hieronder een aantal foto’s van deze Ardennenwandeling 2019.

Deze slideshow vereist JavaScript.

ARDENNENWANDELING zondag 8 april 2018.

IMG_8306

Wederom had Jos ons verrast als afsluiting van het seizoen 2017-2018 met een leuke wandeling genaamd “Bronnen van de Geul”. De route bestond uit een ronde van circa 5 km en een ronde van circa 8 km en een totale ronde van circa 13 km.  Het weer zat ook nu weer ontzettend mee. Er was zelfs een lid van 72 jaar helemaal uit Amstenrade met de fiets gekomen naar Café Residenzhof, Aachenerstrasse 200 in Raeren. Enkele personen waren iets te ver doorgereden, maar uiteindelijk zijn we toch iets later dan afgesproken, gezamenlijk vertrokken. Maar liefst 32 personen hadden zich schriftelijk aangemeld bij het secretariaat en uiteraard ook voor zoveel personen in het café Residenzhof afgesproken. Na het eerste rondje van 5 km hebben we gezamenlijk even gepauzeerd, nadat we al een ‘drupke’ bij de Bron van de Geul hadden genoten. Enkele personen moesten het de tweede wandelronde laten afweten in verband met andere afspraken dan wel de gezelligheid in het café.
Ook het iets grotere tweede wandelrondje was het weer door de zonnige omstandigheden zweten geblazen. Na afloop werd er nog wat nagekeuveld en gaf iedereen aan dat het een leuke afsluiting van het skiseizoen 2017 – 2018 was. Iedereen hoopt elkaar nog te mogen begroeten op de Algemene Leden Vergadering op 3 juni in Grevenbicht. Ook het aanmeldformulier voor de ALV dient ingevuld te worden.
Aanmelden kan al via skilimburg.com/aanmeldformulier.

Deze slideshow vereist JavaScript.

ARDENNENWANDELING op zondag 9 april 2017 van uit Raeren.

Deze wandeling is uit de wandelgids Zuid-Limburg. Raeren ligt ten zuiden van Aken in de Oostkantons in België. De wandeling welke we gelopen hebben, bestaat uit twee lussen, 7 en 8,7 km. Om klokslag 10 uur zijn de 26 wandelaars aan het eerste gedeelte begonnen onder fantastische mooie weersomstandigheden. Jos, die de route had uitgezet met Theo, had behoorlijke last van buikgriep. Maar ja samen uit, samen thuis. De eerste lus hadden we rond 12 uur volbracht en een consumptie genoten in de kantine van de tennishal in Raeren. Een achttal personen kozen voor de enkele lus, omdat zij nog andere afspraken in de middag hadden. De wandeling ging over paden, door weilanden en bossen. Het open landschap is licht heuvelachtig en de paden waren door het goede weer prima te bewandelen.
De middagwandeling of wel de 2e lus werd rond 13 uur voortgezet en de mooie weersomstandigheden, rond de 22 graden, bleven fantastisch.
De afsluitende wandeling van het skiseizoen 2016-2017 was er weer een om nooit te vergeten.
We zien elkaar weer begin september 2017, Fijne vakantie allemaal.

Aanmeldingen liepen via skilimburg.com/aanmeldformulier
Hieronder enkele foto’s welke verschillende deelnemers hebben gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ardennenwandeling op zondag 03 april 2016 Pension des Sources bij Nivezé

Hieronder volgt een impressie van de Eifelwandeling van 12 april 2015

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hier onder een korte impressie van de Ardennenwandeling op 7 april 2014

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meest recente berichten

Welkom

Beste leden van Ski Limburg.

Met de algemene ledenvergadering, de openingswandeling en een feestelijke avond hebben we enerzijds het seizoen 2021-2022 geopend en anderzijds een start gemaakt voor het jubileumjaar: 25 jaar Ski Limburg.

We hebben tijdens de algemene ledenvergadering van vorig jaar het boek “25 jaar Ski Limburg” gepresenteerd. Dit betreft een fotoboek van alle activiteiten die we in deze 25 jaar hebben georganiseerd en waaraan alle leden hebben kunnen deelnemen. Zo zijn er heel wat foto’s van de buitentrainingen, de reizen en wandelingen; van de gezellige avonden in de hotels waar we verbleven tijdens de reizen etc. Het boek biedt een mooie herinnering en overzicht van alles wat we in de 25 jaar beleefd hebben.

Dankzij het grote aantal deelnemers bij alle activiteiten hebben we veel mensen bereikt die zich hebben aangemeld als clublid van onze vereniging. En dat is an sich ook nog niet eens zo bijzonder: het gezellige en bourgondische dat we uitstralen gedurende de activiteiten is aanlokkelijk en aanstekelijk. Wij als bestuur blijven deze weg volgen en trachten meer mensen te interesseren voor de wintersport in al zijn facetten: skiën, snowboarden, langlaufen, winterwandelingen, sleeën en genieten van sneeuw en zon!

We hebben het afgelopen jaar weinig activiteiten kunnen uitoefenen in verband met de Coronapandemie. Toen echter de maatregelen enigszins het buitensporten weer toelieten, hebben we besloten om het seizoen te vervroegen naar begin juli 2021, normaal de periode waarin allen op vakantie zouden zijn. Het bleek een succes te zijn: velen namen deel aan de zondagse “NW-ochtendgymnastiek” en diverse fietstochten zijn gemaakt. Eenieder gaf aan dat zij dankbaar waren voor de gezellige uurtjes, die ze zo lang hebben moeten missen.

Het seizoen 2021-2022 is weer vol van activiteiten en we nodigen jullie graag uit om deel te nemen aan deze activiteiten om de onderlinge band te versterken en te verdiepen. Per 1 september kan men zich inschrijven voor een of meerdere reizen naar Oostenrijk en Italië. We hopen dat we weer met velen kunnen vertrekken en dat ons een volgende Coronagolf bespaart blijft.

Blijf gezond !!
Bestuur van Ski Limburg.
Henk Pook, voorzitter
Oda Vanoppen, penningmeester
Marcel Kessels, secretaris

Valkenburg aan de Geul, 29 augustus 2021

Bekijk al onze actitiviteiten op onze site https://www.skilimburg.com.