Wintersport in Italië- Dolomiti

de SkiRama Dolomiti  reis maart 2020

IMG_9470.jpg aangepast formaat

                                     De skigroep van Brenta Dolomiti in 2019

REIS VAN SKILIMBURG NAAR ITALIË VOOR HET VIJFDE JAAR SCHOT IN DE ROOS!!!!

Van vrijdagavond 13 maart tot en met zondag 22 maart 2020 gaan we inmiddels voor de vijfde keer naar dit fantastische ski gebied van Brenta Dolomiti. Onder deskundige begeleiding wordt u als wandelaar of skiër door dit gebied geloodst. Ook dit jaar bieden we wederom de mogelijkheid om elke dag een ander skigbied te bezoeken.
Terug in het hotel (www.dimarohotel.it) kunt u wederom gebruik maken van het welness center terplaatse. Dus een verwenweek wordt het wel.
In maart 2019 hebben we verschillende personen teleur moeten stellen omdat de bus vol was. Tot en met 28 november 2019 hadden zich 50 personen aangemeld en is de reis nu volgeboekt. Er wordt nu een wachtlijst opgesteld, waarvan de (te late) aanmeldingen mogelijk alsnog gebruik kunnen maken van deze fantastische reis.

Aanmelden
Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Italië, direct als tab achter deze reis. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester pas een factuur met daarop de betaaltermijn als er voor de personen op de wachtlijst door afmeldingen ruimte komt.

De Prijzen
Skireis inclusief bus en half pension                               € 675,–
1 persoonskamer extra                                             +    € 100,–
Skireis + 6 dg skipas                                                       € 820,–
Skireis + 7 dg skipas                                                       € 845,–
Skireis + 8 dg skipas                                                       € 865,–

T I P ! !

Laat je (nieuwe) skies nu nakijken op gebreken. Op nieuwe skies is minimaal 1 jaar garantie. Volgende vakantie is je garantie dan mogelijk verlopen. Zorg ook dat je schoenen en skies droog worden opgeborgen. Haal de binnenschoen uit je ski schoenen!!! Laat je skies nog (tijdig) eventueel slijpen en waxen en afstellen van je binding is zeker geen overbodige luxe. Wij maar ook je skies en bindingen worden ouder!

15 MAART TOT EN MET 24 MAART 2019.
Deze skireis was geheel volgeboekt. We hadden een reservelijst gemaakt maar de deelnemers op deze lijst hebben helaas geen gebruik kunnen maken van uitvallers.
De 50 deelnemers, lid van Ski Limburg dan wel de NSkiV, inclusief de chauffeur hebben van een fantastische zonnige en sneeuwrijke ski- en wandelvakantie genoten.

UNIEKE EN GEHEEL VERZORGDE REIS NAAR ADAMELLO BRENTA

Waar hebben de deelnemers allemaal van genoten?

  • een uniek gebied met 8 ski gebieden om en rond Madonna di Campiglio
  • dit allemaal met één skipas: Super Skirama Skipas
  • 380 km afdalingen met meer dan 150 moderne liften
  • Naast het skiën zijn van tal van overige activiteiten gebruik gemaakt
  • verblijf in Hotel Almazzaggo in het dorp Commezadura
  • hotel met half pension, candle Gala Diner, Piano bar, Wellness met finse sauna, bio-sauna, turks bad, jacuzzi en zwembad

De reis.

We reizen elke ski vakantie met een luxe ruime bus van LITAX-KUPERS, welke de gehele week tot onze beschikking is en ons naar diverse ski- en wandelgebieden en attracties brengt. De bus is nu ook voorzien van ons nieuwe SKI LIMBURG logo.
Een groot aantal skigebieden zijn aaneengesloten vanuit ons hotel bereikbaar.
Hier hebben we gebruik gemaakt van gratis vervoer met de ski bus en op zaterdag van de hotel ski bus.
Enkele skifanaten hebben reeds op de aankomstdag van de fantastische sneeuw genoten in de middaguren. Op de zondagmorgen werden de ski groepen ingedeeld bij een begeleider na het ‘voorskiën’. Indien men dat wilde kon men ook na één dag wisselen van groep, waar enkele deelnemers ook gebruik van hebben gemaakt.


Iedere skiër en wandelaar is de gehele week ruim aan zijn/haar trekken gekomen. Dinsdag en donderdag hebben we met onze eigen bus twee andere ski gebieden bezocht en weer gaf iedereen aan dat ze van deze twee dagen ook hebben genoten.
Zaterdag 23 maart 2019 was alweer de laatste dag van de fantastische zonnige ski week met soms wel 30 graden. Enkele skiërs kozen deze laatste dag voor het wandelen en andere skiërs voor een beetje skiën en veel zonnen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zaterdag avond na het heerlijke diner zijn we rond 19.15 uur vertrokken uit Commezadura en zondagmorgen 24 maart 2019 om 08.30 uur aangekomen in Kerkrade.

In de groepsapp gaven bestuur en deelnemers elkaar veel bedankjes voor de zeer gezellige, sportieve en bourgondische week. Het bestuur wil graag van de deelnemers horen welke verbeteringen cq. veranderingen gewenst zijn. Zij kunnen dit laten weten aan het adres van de secretaris@skilimburg.nl

We willen elk jaar voldoende ruimte per zitplaats in de bus garanderen en daarom is het noodzakelijk dat bij één van de volgende wintersport vakanties tijdig wordt gereserveerd, want vol is vol.

Meer informatie, dan een mailtje aan voorzitter@skilimburg.nl

 

 

Italiaanse noodnummers 118, 113 en 115 zijn afgeschaft en vervangen door 112

Het historische Italiaanse noodnummer 118 is vervangen door 112, het nummer dat in heel Europa in gebruik is. Hetzelfde geldt voor de nummers 113 en 115. Vanaf 1 november zal je een ambulance, de brandweer of de politie dus gewoon kunnen bereiken via het nummer 112. Dat werd goedgekeurd door de Italiaanse Senaat, die daarmee een besluit volgt dat reeds in 1991 door een aantal Europese landen gezamenlijk werd genomen. Voor de Italianen zal het even wennen zijn.

 

 

 

20180321_163534

REISVERSLAG    16 MAART TOT EN MET 25 MAART 2018

De derde opeenvolgende skireis naar Commezadura in Italië kan haast niet meer beter. Super sneeuw, geweldig zonnig weer wat ook niet anders kan in Val de Sole en een twee uur kortere reis. Samenvattend een zeer geslaagde reis voor 2018 nadat de reizen in 2017 en 2016 ook al voltreffers waren. Het Hotel Almazaggo had een aantal kamers flink opgewaardeerd, waar iedereen zeer over te spreken was.
Slechts een enkel moment kwam een wolkje opzetten, wat het zicht enigszins belemmerde. Dit kwam bij één van onze leden helaas niet goed uit en hij viel zeer ongelukkig. Scheurtje in het bekken en gekneusde ribben was het resultaat. Hij mocht na een bezoekje in het ziekenhuis gelukkig terug naar het hotel en hij werd vrijdags met een ambulance uit Nederland teruggebracht naar Limburg met zijn vrouw. De 37 deelnemers hebben niet alleen van het skiën genoten, maar ook van alle ‘bijzaken’ als wandelen, mountain biken en natuurlijk van het après skiën en het geweldige ontbijtbuffet en meergangen diner in het hotel.
Zaterdagavond na het diner in het hotel om 19.30 uur werd de terugreis begonnen en zondagmorgen om 10.00 uur (inclusief het omzetten naar zomertijd) kwamen we aan in Kerkrade. Ook de nieuwe bus met duidelijk betere stoelen, leverde een positieve bijdrage aan de busreis.
De reis voor 2019 zal plaatsvinden van 15 maart tot en met 23 maart. Leg de data alvast vast in uw agenda.

Het bestuur van Ski Vereniging Limburg Zuid hanteert de  reisvoorwaarden en het calamiteitenplan dat door hen is opgesteld.  Tevens is er een toevoeging onder de kop van ‘Reisvoorwaarden’ geplaatst m.b.t. de European Health Insurance Card waaraan de standaard verzekeringspas dient te voldoen.

Het hotel ligt 500m van de lift Daolasa, vanwaar je het hele skigebied kunt bereiken. Het Hotel , onder leiding van Claudio en Luisella, is een gezellig en authentiek Italiaans Berghotel inclusief gratis Wellness (vanaf 15.00 uur) en Wifi faciliteiten.
Het ontbijt en diner is typisch Italiaans.
Met de Hotelbus werden de skiërs iedere ochtend vanaf 08.30 uur en avond naar en van de lift Daolasa vervoerd. Vanuit de lift Daolasa worden de gebieden Folgarida-Marrilleva-Madonna di Campiglio en Pinzolo ontsloten. Daarnaast bleef onze grote reisbus de gehele week ter beschikking voor bezoek aan Passo Tonale, Peio en Madonna di Campiglio.
Naast de skiërs zijn ook de wandelaars volledig aan hun trekken gekomen.

Onze skibegeleiders hebben gezorgd voor een veilige en aantrekkelijke skiweek met idyllische plekjes. Veiligheid staat hoog in ons vaandel en wij adviseren dan ook minimaal een skihelm te dragen en zeker nooit alleen buiten de pistes te gaan skieën. En raak je je eigen skigroepje kwijt dan is er nog altijd de carabanieri (een jonge knappe vent!) op de piste die je weer terugbrengt naar je skigroepje, wat door onze oudste deelneemster als zeer prettig was ervaren.
De wandelaars  konden genieten van:
mountain biken, winterwandelen, Nordic Walking, gratis treintrip door de vallei en naar Trento en mooie natuurwandelingen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Hieronder een foto impressie van onze maart reis in 2017.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Hieronder volgt een selectie uit meer dan 1000 foto’s ontvangen van de deelnemers van de onvergetelijke reis in 2016. Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.