Wintersport in Italië- Dolomiti

DIMARO 2023

Reis naar de Brenta Dolomieten

Van vrijdag 10 tm zondag 19 maart 2023 hadden we in Italië – Dimaro wederom een groot aantal kamers gereserveerd. Het was onze tweede reis naar
Hotel Albergo Dimaro
Via Campiglio 78
I-38025  Dimaro Folgarida
+39 0463 974 375
info@dimarohotel.it
http://www.dimarohotel.it
Het hotel beschikt over een zwembad en welness center. Alle 2- persoonskamers en de beperkte aantal 1-persoonskamers waren snel vergeven.
In ieder geval hadden 52 personen ingeschreven, waarvan we helaas al onderweg naar Italië 2 mensen hebben moeten achterlaten wegens onwel worden. Het gaat weer goed met het slachtoffer. Ook tijdens ons verblijf was 1 persoon tijdens het skiën gevallen en brak haar schouder en één deelnemer kwam ongelukkig op haar slaapkamer ten val en brak haar pols. Al met al zeker met zo’n grote groep, altijd vervelend om het mee te maken.
Ook de wandelaars hebben van een mooi gebied genoten met mooie wandelpaden en -wegen. Op dinsdag regende het een beetje en hebben we met 38 personen van een dagje  Trento genoten, waarvan het bezoek aan een kasteel zeer apart was.
De laatste zaterdag werd voor velen met een halve dag skiën afgesloten en voor de rest genieten van het zonnetje. Maar ja zweten van het skiën en wandelen en daarna rusten in het zonnetje zonder jas/fleecevest kan wel eens voor een verkoudheid zorgen. 

Op de terugweg hebben de deelnemers een enqueteformulier ingevuld welke het bestuur  gaat bestuderen om in de toekomst een nog  beter georganiseerde reis te kunnen organiseren.

Ruime ski- en wandelmogelijkheden.

De lokale skibus bracht ons binnen enkele minuten tot aan de skilift van Daolasa, welke ons ook weer naar de verschillende skigebieden van Marileva, Folgarida, Madonna di Campiglio en Pinzolo bracht. Onze eigen bus heeft ons op de laatste volle dag nog naar Pejo 3000 gebracht omdat de mogelijkheden dit volgens ingewijden toelieten. Na afloop werd ook hier weer de gezellige apres-ski bij de bus gehouden met drankje, kaasje, chipsje en worstje.
We hadden voor 2023 gekozen voor een skipas voor alleen deze vijf gebieden welke genoeg skimogelijkheden bieden. 
De wandelaars onder ons, konden hun wandelingen al vanuit het hotel starten en genieten van uitgebreide wandelingen.

De onderstaande link geeft ons meer inzichten in het gebied.
https://www.snowrepublic.nl/acht-redenen-voor-een-wintersport-naar-trentino-in-italie

 Covid-19 maatregelen
Er waren gelukkig geen coronamaatregelen meer, wat een zeer relaxte groep met zich mee bracht.

Engelstalige verklaring van uw AVP
Wij hadden u reeds eerder laten weten dat met ingang van 1 januari 2022 het in Italië verplicht is om, wanneer u gaat skiën, een Engelstalige versie van uw wettelijke AansprakelijkheidsVerzekering Particulieren (AVP) bij u te dragen. U dient namelijk aan te tonen dat u verzekerd bent voor schade aan derden. Heeft u geen kopie bij u dan riskeert U  een boete van €100,– tot €150,–. Bij aankoop van een skipas dient een kopie van de AVP voorgelegd te worden.  

Vertrekschema

20:00 uur in Weert                      Garage Kupers                                      Kelvinstraat 1
20:30 uur in Urmond                   Hotel van der Valk                                Mauritslaan 65
21:00 uur in Kerkrade                  Hilhorst tegels (Roda JC stadion)        Wiebachstraat 28
Deze avond speelde Roda JC een thuiswedstrijd en was het vertrek een half uur eerder.
Eenieder was in ieder geval minimaal 15 minuten vóór de vertrektijd aanwezig.

Deelnemers aan activiteiten / wintersportreizen dienen lid te worden/zijn van Ski Limburg. De jaarcontributie bedraagt € 20,00.

Aanmelden

Aanmelden kon uitsluitend met het aanmeldformulier Italië (zie het tabblad achter deze reis) samen met een aanbetaling van € 200. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u te zijner tijd op volgorde van binnenkomst een definitieve bevestiging met een factuur van de penningmeester.

Foto’s.
Meer dan 300 foto’s zijn door de deelnemers bij het bestuur ingebracht. Hieruit is onderstaande selectie gemaakt. U kunt altijd aangeven indien een persoonlijke foto verwijderd moet worden.

Meest recente berichten

Welkom

Beste leden van Ski Limburg.

In het voorjaar van 2022 heeft het bestuur het programma voor het seizoen 2022-2023 samengesteld. Dit gebeurde met een grote onzekerheid die we al twee jaar kenden. Gelukkig valt het op dit moment allemaal mee en het schijnt dat we aan de drie geplande vakanties en alle overige activiteiten kunnen deelnemen.

Een groot aantal activiteiten in dit seizoen hebben we reeds mogen meemaken en zijn door vele leden talrijk bezocht. De openingswandeling hebben we kunnen wandelen onder een mooie zonnige hemel; de fietstocht in het Meinweggebied werd gereden in mooie herfstige kleuren; de goed bezochte jaarvergadering in Stein werd opgevolgd door een wedstrijd jeu-de-boules;

Al vele zondagen is er vanuit Schin op Geul gewandeld en ge-nordic-walkt. Ook hebben weer velen meegedaan aan de pannenkoekwandeling, deze keer in Oensel, en hun uiterste best gedaan om de quiz te winnen.

Er staan nog een groot aantal activiteiten op het programma waarvoor we jullie hartelijk uitnodigen. De reizen naar Kirchberg (Oostenrijk) en Dimaro (Italië) zijn reeds geheel vol geboekt. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deelname aan onze reis naar Mellau in januari 2023.

We wensen jullie allen een feestelijk Kerstfeest en een voorspoedig en vooral gezond 2023 toe.

Om samen met ons het nieuwe jaar te verwelkomen bent u van harte welkom op de nieuwjaarwandeling op 4 januari 2023 in Vijlen bij het Hijgend Hert.

Blijf gezond !!
Bestuur van Ski Limburg.
Henk Pook, voorzitter
Oda Vanoppen, penningmeester
Marcel Kessels, secretaris

Valkenburg aan de Geul, 07 december 2022

Bekijk al onze actitiviteiten op onze site https://www.skilimburg.com.