Wintersport in Italië- Dolomiti

de SkiRama Dolomiti  reis

REIS VAN SKILIMBURG NAAR ITALIË NOG STEEDS SCHOT IN DE ROOS!!!!

T I P ! !

Laat je (nieuwe) skies nu nakijken op gebreken. Op nieuwe skies is minimaal 1 jaar garantie. Volgende vakantie is je garantie dan mogelijk verlopen. Zorg ook dat je schoenen en skies droog worden opgeborgen. Haal de binnenschoen uit je ski schoenen!!! Laat je skies nog (tijdig) eventueel slijpen en waxen.

15 MAART TOT EN MET 24 MAART 2019.
Deze skireis is geheel volgeboekt. We hebben een reservelijst gemaakt. Tevens zijn we in overleg gegaan met Kupers of er toch een ruimere bus beschikbaar is. Helaas moeten we mededelen dat dit niet gaat lukken.
U dient minimaal lid te zijn van de NSkiV dan wel lid te zijn/worden van Ski Vereniging Limburg Zuid. De kosten voor het jaarlidmaatschap bedragen €15,–.
Aanmelden als lid van de Ski Vereniging Limburg kan uitsluitend met het  aanmeldformulier lidmaatschap SVL

UNIEKE EN GEHEEL VERZORGDE REIS NAAR ADAMELLO BRENTA

Wat kunt u verwachten?

  • een uniek gebied met 8 ski gebieden om en rond Madonna di Campiglio
  • dit allemaal met één skipas: Super Skirama Skipas
  • 380 km afdalingen met meer dan 150 moderne liften
  • Naast het skiën zijn tal van overige activiteiten mogelijk
  • verblijf in Hotel Almazzaggo in het dorp Commezadura
  • hotel met half pension, candle Gala Diner, Piano bar, Wellness met finse sauna, bio-sauna, turks bad, jacuzzi en zwembad

De reis.

We reizen met een luxe ruime bus, welke de gehele week tot onze beschikking is en ons naar diverse ski- en wandelgebieden en attracties brengt.
Een groot aantal skigebieden zijn aaneengesloten vanuit ons hotel bereikbaar.
Gratis vervoer met Hotel Travel taxi.
Vertrek vrijdag avond 15 maart 2019 om 22.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Golden Tulip Hotel aan de Roda JC-ring in Kerkrade.
Terugreis zaterdag 23 maart 2019 om 20.00 uur na een vorstelijk avonddiner.
Aankomst zondag 24 maart 2019 rond 10.00 uur.

Wat kost de reis en de skipas?
* de reissom voor leden NSkiV en clubleden Ski Ver Limburg                 € 665,–
* de reissom met 6 daagse skipas                                                            € 795,–
* de reissom met 7 daagse skipas                                                            € 815,–
* de reissom met 8 daagse skipas                                                            € 835,–
* toeslag éénpersoonskamer                                                                     €  90,–

Aanmelden kan helaas niet meer. Er hebben zich in toaal 46 personen ingeschreven. We willen voldoende ruimte per zitplaats in de bus garanderen.

Meer informatie, dan een mailtje aan voorzitter@skilimburg.nl

 

Italiaanse noodnummers 118, 113 en 115 zijn afgeschaft en vervangen door 112

Het historische Italiaanse noodnummer 118 is vervangen door 112, het nummer dat in heel Europa in gebruik is. Hetzelfde geldt voor de nummers 113 en 115. Vanaf 1 november zal je een ambulance, de brandweer of de politie dus gewoon kunnen bereiken via het nummer 112. Dat werd goedgekeurd door de Italiaanse Senaat, die daarmee een besluit volgt dat reeds in 1991 door een aantal Europese landen gezamenlijk werd genomen. Voor de Italianen zal het even wennen zijn.

 

 

 

 

REISVERSLAG    16 MAART TOT EN MET 25 MAART 2018

De derde opeenvolgende skireis naar Commezadura in Italië kan haast niet meer beter. Super sneeuw, geweldig zonnig weer wat ook niet anders kan in Val de Sole en een twee uur kortere reis. Samenvattend een zeer geslaagde reis voor 2018 nadat de reizen in 2017 en 2016 ook al voltreffers waren. Het Hotel Almazaggo had een aantal kamers flink opgewaardeerd, waar iedereen zeer over te spreken was.
Slechts een enkel moment kwam een wolkje opzetten, wat het zicht enigszins belemmerde. Dit kwam bij één van onze leden helaas niet goed uit en hij viel zeer ongelukkig. Scheurtje in het bekken en gekneusde ribben was het resultaat. Hij mocht na een bezoekje in het ziekenhuis gelukkig terug naar het hotel en hij werd vrijdags met een ambulance uit Nederland teruggebracht naar Limburg met zijn vrouw. De 37 deelnemers hebben niet alleen van het skiën genoten, maar ook van alle ‘bijzaken’ als wandelen, mountain biken en natuurlijk van het après skiën en het geweldige ontbijtbuffet en meergangen diner in het hotel.
Zaterdagavond na het diner in het hotel om 19.30 uur werd de terugreis begonnen en zondagmorgen om 10.00 uur (inclusief het omzetten naar zomertijd) kwamen we aan in Kerkrade. Ook de nieuwe bus met duidelijk betere stoelen, leverde een positieve bijdrage aan de busreis.
De reis voor 2019 zal plaatsvinden van 15 maart tot en met 23 maart. Leg de data alvast vast in uw agenda.

Het bestuur van Ski Vereniging Limburg Zuid hanteert de  reisvoorwaarden en het calamiteitenplan dat door hen is opgesteld.  Tevens is er een toevoeging onder de kop van ‘Reisvoorwaarden’ geplaatst m.b.t. de European Health Insurance Card waaraan de standaard verzekeringspas dient te voldoen.

Het hotel ligt 500m van de lift Daolasa, vanwaar je het hele skigebied kunt bereiken. Het Hotel , onder leiding van Claudio en Luisella, is een gezellig en authentiek Italiaans Berghotel inclusief gratis Wellness (vanaf 15.00 uur) en Wifi faciliteiten.
Het ontbijt en diner is typisch Italiaans.
Met de Hotelbus werden de skiërs iedere ochtend vanaf 08.30 uur en avond naar en van de lift Daolasa vervoerd. Vanuit de lift Daolasa worden de gebieden Folgarida-Marrilleva-Madonna di Campiglio en Pinzolo ontsloten. Daarnaast bleef onze grote reisbus de gehele week ter beschikking voor bezoek aan Passo Tonale, Peio en Madonna di Campiglio.
Naast de skiërs zijn ook de wandelaars volledig aan hun trekken gekomen.

Onze skibegeleiders hebben gezorgd voor een veilige en aantrekkelijke skiweek met idyllische plekjes. Veiligheid staat hoog in ons vaandel en wij adviseren dan ook minimaal een skihelm te dragen en zeker nooit alleen buiten de pistes te gaan skieën. En raak je je eigen skigroepje kwijt dan is er nog altijd de carabanieri (een jonge knappe vent!) op de piste die je weer terugbrengt naar je skigroepje, wat door onze oudste deelneemster als zeer prettig was ervaren.
De wandelaars  konden genieten van:
mountain biken, winterwandelen, Nordic Walking, gratis treintrip door de vallei en naar Trento en mooie natuurwandelingen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Hieronder een foto impressie van onze maart reis in 2017.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Hieronder volgt een selectie uit meer dan 1000 foto’s ontvangen van de deelnemers van de onvergetelijke reis in 2016. Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.