Wintersport in Italië- Dolomiti

DIMARO 2022

Van vrijdag 18 maart tot en met zondag 27 maart 2022 hebben we Italië – Dimaro aangedaan. De annulering van de reis in 2020 en 2021 door de Covid pandemie, is dit jaar helemaal goedgemaakt. 
Het was onze eerste keer naar Hotel Dimaro (http://www.dimarohotel.it). Het hotel beschikt over een zwembad en welness center. Veel 2-persoonskamers en een beperkt aantal 1-persoonskamers waren vastgelegd. Alle beschikbare kamers waren volgeboekt.
Iedereen kon boeken vanaf 1 september 2021 00.01 uur voor een 1- of 2-persoonskamer. 
Alle deelnemers en zeker de diverse nieuwe leden onder ons, waren zeer tevreden over het verloop en de activiteiten tijdens deze 10 daagse reis.

Ruime ski- en wandelmogelijkheden.
De skibus bracht ons tot aan de skilift, welke ons ook weer naar de verschillende skigebieden bracht. De wandelaars onder ons, konden hun wandelingen al vanuit het hotel starten en genieten van uitgebreide wandelingen, onder begeleiding van onze chauffeur Paul.
Met onze eigen bus van Kupers hebben we ook nog 2 andere ski- en wandelgebieden bezocht waaronder Madonna di Campiglio en Peio allebei gelegen in Val de Sole. 
De onderstaande link geeft ons meer inzichten in het gebied.
https://www.snowrepublic.nl/acht-redenen-voor-een-wintersport-naar-trentino-in-italie

Aanmelden.
Aanmelden kon vanaf 1 september 2021, uitsluitend met het ‘aanmeldformulier Dimaro 2022’, dat direct als tab achter de reis werd vermeld. Middels dit formulier verliep de aanmelding geautomatiseerd.

Er waren nog diverse maatregelen in het kader van Corona veiligheid in Italië getroffen.
Voor Italië is de link    https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Meest recente berichten

Welkom

Beste leden van Ski Limburg.

Met de algemene ledenvergadering, de openingswandeling en een feestelijke avond hebben we enerzijds het seizoen 2021-2022 geopend en anderzijds een start gemaakt voor het jubileumjaar: 25 jaar Ski Limburg.

We hebben tijdens de algemene ledenvergadering van vorig jaar het boek “25 jaar Ski Limburg” gepresenteerd. Dit betreft een fotoboek van alle activiteiten die we in deze 25 jaar hebben georganiseerd en waaraan alle leden hebben kunnen deelnemen. Zo zijn er heel wat foto’s van de buitentrainingen, de reizen en wandelingen; van de gezellige avonden in de hotels waar we verbleven tijdens de reizen etc. Het boek biedt een mooie herinnering en overzicht van alles wat we in de 25 jaar beleefd hebben.

Dankzij het grote aantal deelnemers bij alle activiteiten hebben we veel mensen bereikt die zich hebben aangemeld als clublid van onze vereniging. En dat is an sich ook nog niet eens zo bijzonder: het gezellige en bourgondische dat we uitstralen gedurende de activiteiten is aanlokkelijk en aanstekelijk. Wij als bestuur blijven deze weg volgen en trachten meer mensen te interesseren voor de wintersport in al zijn facetten: skiën, snowboarden, langlaufen, winterwandelingen, sleeën en genieten van sneeuw en zon!

We hebben het afgelopen jaar weinig activiteiten kunnen uitoefenen in verband met de Coronapandemie. Toen echter de maatregelen enigszins het buitensporten weer toelieten, hebben we besloten om het seizoen te vervroegen naar begin juli 2021, normaal de periode waarin allen op vakantie zouden zijn. Het bleek een succes te zijn: velen namen deel aan de zondagse “NW-ochtendgymnastiek” en diverse fietstochten zijn gemaakt. Eenieder gaf aan dat zij dankbaar waren voor de gezellige uurtjes, die ze zo lang hebben moeten missen.

Het seizoen 2021-2022 is weer vol van activiteiten en we nodigen jullie graag uit om deel te nemen aan deze activiteiten om de onderlinge band te versterken en te verdiepen. Per 1 september kan men zich inschrijven voor een of meerdere reizen naar Oostenrijk en Italië. We hopen dat we weer met velen kunnen vertrekken en dat ons een volgende Coronagolf bespaart blijft.

Blijf gezond !!
Bestuur van Ski Limburg.
Henk Pook, voorzitter
Oda Vanoppen, penningmeester
Marcel Kessels, secretaris

Valkenburg aan de Geul, 29 augustus 2021

Bekijk al onze actitiviteiten op onze site https://www.skilimburg.com.