Nieuwjaarswandeling

De Nieuwjaarswandeling in het seizoen 2022-2023 zal plaatsvinden op WOENSDAG 4 januari 2023. We starten weer om 08.30 uur bij het Hijgend Hert en zullen rond 10.30 uur hier weer terug zijn voor een gezellig maar gezond ontbijt. Het is wederom voor Ski Limburg mogelijk om voor spek en ei te kiezen, maar dat dient bij de aanmelding opgegeven te worden. Het bestuur heeft in haar vergadering van zaterdag 17 december 2022 besloten dat één consumptie en spek en ei door Ski Limburg wordt betaald. Daarboven draagt eenieder lid €5,– bij en dient bij de aanmelding overgemaakt te worden naar Ski Limburg.
Aanmelden moet ook nu weer via skilimburg.com/aanmeldformulier

.

De NIEUWJAARSWANDELING in ons nieuwe seizoen 2021-2022 zou worden gehouden op zondag 2 januari 2022. Door de Corona maatregelen heeft dit niet kunnen plaatsvinden.
Op zondag 13 februari 2022, om 08.30 uur zijn we met 35 personen gestart vanaf de parkeerplaats bij het HIJGEND HERT, Harles 23 in Vijlen.
Eén van onze leden had de tocht fantastisch voorbereid, maar moest uiteindelijk toch de lengte een beetje inkorten. Door het gezellig bijkletsen en natuurlijk het bekende neutje, moest de route in beetje ingekort worden. We waren op tijd om 10.30 uur bij het Hijgend Hert en konden dit jaar helaas niet meer genieten van ons bekende spek en ei ontbijt. Maar de broodjes met verschillende soorten beleg en soepen gingen er na deze zonnige wandeling, er goed in. Rond 12.00 uur verlieten de deelnemers weer het Hijgend Hert om nog te kunnen genieten van een zonnige zondag middag. De leden waren zeer verheugd dat alle meerkosten dan €5,– (de eigen bijdrage) door Ski Limburg werden gedragen.

Aanmelden moest ook nu weer via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en de catering en de mogelijk nog geldende corona richtlijnen.
Hieronder een kleine impressie van de wandeling en denk aan 14 februari!!:

.

De NIEUWJAARSWANDELING in ons jubileumjaar 2020-2021 was gepland op zondagmorgen 3 januari 2021. Corona hield ons nog steeds in de greep en deze activiteit is niet doorgegaan, tot verdiet van velen.

De NIEUWJAARSWANDELING is gehouden op zondag 5 januari 2020.
We waren weer gestart om 08.30 uur op de parkeerplaats van het Hijgend Hert, Harles 23 (voor uw GPS Rugweg aanhouden). Wederom een grote opkomst van meer dan 50 deelnemers. Om 10.30 uur uiteraad weer heerlijk spek en ei gegeten bij het Hijgend Hert.

De wintercross-Nieuwjaarswandeling 2019 is gehouden op zondag 6 januari.  We waren met 40 deelnemers gestart om 08.30 uur op de parkeerplaats bij het Hijgend Hert in Vijlen, Harles 23 (GPS Rugweg). Een geweldige en voor sommigen een pittige wandeling in het begin. Uiteraard houden we altijd rekening met degenen die minder goed meekomen. We zijn dus ook weer met 40 personen geëindigd. Tijdens de tocht zijn er weer wat foto’s gemaakt door deelnemers en een film met name bedoeld voor ons 25 jarig jubileum.
Om 10.30 uur waren we terug bij het Hijgend Hert voor de jaarlijkse spek en eieren en consumptie, aangeboden door een kleine bijdrage van de deelnmers en de Ski Vereniging Limburg. Zeker gezien het nog steeds stijgende aantal deelnemers een zeer geslaagde activiteit.

Hieronder volgt een foto reportage van bovenstaande wintercross-nieuwjaarswandeling.

De Wintercross afgelopen skiseizoen werd gehouden op zondag 7 januari 2018.  Met deze Wintercross liepen 36 personen mee rondom het Hijgend Hert in Vijlen.
De meeste wandelaars vonden het een goede training vooral voor degenen die zaterdag 13 januari 2018 naar Lingenau in het Bregenzerwald met de Skivereniging Limburg vertrekken.
Het was weer een zeer gezellige opening van het nieuwe jaar 2018 met diverse drupkes onderweg en met uiteraard na afloop van de wandeling  weer spek en ei in het Hijgend Hert.

Hieronder een impressie van de wandeling in 2017.

Op zondag 20 december 2015 vertrokken we om 08.30 uur met meer dan dertig deelnemers vanaf de parkeerplaats bij de kinderboerderij & boscafé het Hijgend Hert in Vijlen voor een vroege ochtendwandeling door de mooie bossen van Vijlen en Holset. Het weer gaf niet direct aanleiding om de wandeling een wintercross te noemen maar eerder een ‘zomer’cross. Het ‘drupke’ (Feigling, Apfelkorn en Jägermeister) onderweg  ontbrak uiteraard niet. Het is dit keer meer bedoeld als ‘drink’ training voor de apres-ski. Ruim twee uur hebben we weer genoten van het natuurschoon en de vergezichten en nog enkele kerstgroepjes in ons mooie Heuvelland echter nog steeds zonder kou en zonder sneeuw.

Hieronder een kleine impressie.