Nieuwjaarswandeling

De NIEUWJAARSWANDELING in ons nieuwe seizoen 2021-2022 wordt gehouden op
zondag 2 januari 2022 aanvang 08.30 uur en start op de parkeerplaats bij het HIJGEND HERT in Vijlen.

Houd deze datum vrij zodat we elkaar persoonlijk de beste wensen voor het jaar 2022 kunnen wensen.

.

De NIEUWJAARSWANDELING in ons jubileumjaar 2020-2021 was gepland op zondagmorgen 3 januari 2021. Corona hield ons nog steeds in de greep en deze activiteit is niet doorgegaan, tot verdiet van velen.
We zouden starten om 08.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Hijgend Hert in Vijlen. De accommodatie is voor ons onbijt ‘spek en ei’ gesloten.
Uiteraard blijven de RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus helaas van toepassing op al onze activiteiten.

De NIEUWJAARSWANDELING is gehouden op zondag 5 januari 2020.
We waren weer gestart om 08.30 uur op de parkeerplaats van het Hijgend Hert, Harles 23 (voor uw GPS Rugweg aanhouden). Wederom een grote opkomst van meer dan 50 deelnemers. Om 10.30 uur uiteraad weer heerlijk spek en ei gegeten bij het Hijgend Hert.
De eigen bijdrage zijnde € 5,– dient tegelijk met het indienen van uw aanmeldingsformulier te worden betaald op bankrekeningnummer
NL23 RBRB 0919 8631 32 van Ski  Limburg.
Aanmelden moet altijd via skilimburg.com/aanmeldformulier  in verband met de AVG en de catering.

De wintercross-Nieuwjaarswandeling 2019 is gehouden op zondag 6 januari.  We waren met 40 deelnemers gestart om 08.30 uur op de parkeerplaats bij het Hijgend Hert in Vijlen, Harles 23 (GPS Rugweg). Een geweldige en voor sommigen een pittige wandeling in het begin. Uiteraard houden we altijd rekening met degenen die minder goed meekomen. We zijn dus ook weer met 40 personen geëindigd. Tijdens de tocht zijn er weer wat foto’s gemaakt door deelnemers en een film met name bedoeld voor ons 25 jarig jubileum.
Om 10.30 uur waren we terug bij het Hijgend Hert voor de jaarlijkse spek en eieren en consumptie, aangeboden door een kleine bijdrage van de deelnmers en de Ski Vereniging Limburg. Zeker gezien het nog steeds stijgende aantal deelnemers een zeer geslaagde activiteit.

Hieronder volgt een foto reportage van bovenstaande wintercross-nieuwjaarswandeling.

De Wintercross afgelopen skiseizoen werd gehouden op zondag 7 januari 2018.  Met deze Wintercross liepen 36 personen mee rondom het Hijgend Hert in Vijlen.
De meeste wandelaars vonden het een goede training vooral voor degenen die zaterdag 13 januari 2018 naar Lingenau in het Bregenzerwald met de Skivereniging Limburg vertrekken.
Het was weer een zeer gezellige opening van het nieuwe jaar 2018 met diverse drupkes onderweg en met uiteraard na afloop van de wandeling  weer spek en ei in het Hijgend Hert.

Hieronder een impressie van de wandeling in 2017.

Op zondag 20 december 2015 vertrokken we om 08.30 uur met meer dan dertig deelnemers vanaf de parkeerplaats bij de kinderboerderij & boscafé het Hijgend Hert in Vijlen voor een vroege ochtendwandeling door de mooie bossen van Vijlen en Holset. Het weer gaf niet direct aanleiding om de wandeling een wintercross te noemen maar eerder een ‘zomer’cross. Het ‘drupke’ (Feigling, Apfelkorn en Jägermeister) onderweg  ontbrak uiteraard niet. Het is dit keer meer bedoeld als ‘drink’ training voor de apres-ski. Ruim twee uur hebben we weer genoten van het natuurschoon en de vergezichten en nog enkele kerstgroepjes in ons mooie Heuvelland echter nog steeds zonder kou en zonder sneeuw.

Hieronder een kleine impressie.