Openingswandeling

De OPENINGSWANDELING van het seizoen 2022-2023 op zondag 4 september 2022 in Epen was zeker geslaagd met 34 deelnemers. Een heerlijke start bij de bekende ijskraam in Epen om 10.00 uur met dan al volop zon en een enkel wolkje.
Het was een langere wandeling dan de zondagse NW wandelingen. De NW stokken mochten uiteraard mee. Halfweg hebben we op kosten van Ski Limburg van een heerlijk kopje koffie/thee en een stukje vlaai genoten bij hotel Inkelshoes.
Na deze pauze hebben we bijna allemaal de wandeling voltooid en bij exact 10 km kwamen we weer aan op onze startplek bij de Wingerbergerhoeve in Epen.

Hieronder enkele foto’s met dank aan Shirley en Harrie

Gezien de ‘inwendige mens’ moest iedereen, oals voor elke activiteit, schriftelijk aanmelden via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/
.

.

De openingswandeling voor het seizoen 2021-2022 was verplaatst naar de JUBILEUMWANDELING, door de jubileum commissie voorbereid, en aansluitend gehouden na de Algemene Leden Vergadering op 21 augustus 2021 in Schin op Geul en er werd zelfs iets vroeger gestart dan 12.30 uur. De wandeling was zo uitgezet dat er voor de fanatieke wandelaar circa 2,5 uur en 9,6 km gewandeld kon worden en voor de minder fanatieke wandelaar een kortere route van circa 5 km in 1,5 uur gelopen kon worden. Op de ‘pauzeplek’, op ongeveer de helft van beide routes, werd voor eenieder een broodje en kop soep geserveerd. Gezien de fantastische weersomstandigheden, welke de jubileumcommissie had ‘geregeld’, is deze wandeling eenieder in de smaak gevallen. Mogelijk voor de echte ouderen misschien net weer iets te zwaar, mede door het warme weer.
Op de pauzeplek kon in ieder geval met een beker tomatensoep en een broodje, verzorgd door Oostenrijks geklede dames, weer een beetje op adem worden gekomen voor de 2e helft. Rond 15.00 uur was iedereen weer op de startplaats aangekomen en kon genoten worden van een glaasje prosecco, aangeboden door het bestuur van Ski Limburg.

De OPENINGSWANDELING op zondag 6 september 2020 luidde het nieuwe seizoen in met ruim 60 deelnemers. Iedereen was rond 09.50 uur op de parkeerplaats vóór het Party- en Bowlingcentrum. Deze eerste activiteit heeft het bestuur samen met de jubileumcommissie op touw gezet.
We startten klokslag om 10.00 uur in kleine groepjes in het kader van de Corona pandemie.
De geadopteerde en gegraveerde banken werden onthuld rond 11.00 uur met een vertegenwoordiger van de gemeente Valkenburg aan de Geul, Brechje Kolle.
Uiteraard werden de RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus gehanteerd. Gezien het zeer grote aantal deelnemers dat bekend was, werd de wandeling verdeeld in 4 groepen o.l.v. Yvonne, Henk, Harrie en Marcel, die elk een andere route namen om naar de onthulling van de banken en terug naar het Partycentrum te gaan. Bij de onthulling werd streng gelet op voldoende onderlinge afstand. Uiteraard mochten de bij elkaar horende koppels bij elkaar blijven staan.
Na afloop van deze openings activiteit, rond 11.45 uur, werden de deelnemers bij het Party- en Bowlingcentrum van een kop koffie of thee met 2 broodjes per peroon en een heerlijke kop soep door Ski Limburg voorzien. Ook in het Party- en Bowlingcentrum werd voor voldoende veilige afstand per koppel gezorgd door de jubilerende exploitanten.
Na de huldiging van de winnaars van de inscripties van de banken en de exploitanten Ramona en Marcel Brull hebben we nog een klein half uur uitgetrokken voor de 1e QUIZRONDE van ons jubileumjaar, opgezet door de jubileumcommissie. Uiteraard waren er leuke prijsjes te winnen en aan het einde van alle quiz ronden, wordt een speciale prijs verstrekt aan de deelnemer met de meeste goede antwoorden. Uitslagen van alle quizronden wordt bijgehouden in de tab van de jubileumcommissie.

Gezien de ‘inwendige mens’ en het aantal quizformulieren diende Iedereen zich voor elke activiteit schriftelijk aan te melden via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/
in dit geval onder vermelding van openingswandeling met/zonder deelname quiz.

Op zondag 17 mei 2020 dachten we bij het Party- en Bowlingcentrum in Schin op Geul te starten met onze OPENINGSWANDELING van ons jubileum seizoen 2020-2021. Helaas door nieuwe stringentere richtlijnen van de overheid mogen we tot zeker 1 juni 2020 geen enkele bijeenkomsten meer houden door het Corona virus.
Tevens was het de bedoeling, uiteraard ook met alle inzenders van de bankprijsvraag, om onze geadopteerde banken onthullen met de twee winnende opschriften.
Na afloop zouden we bijeenkomen bij het Party- en Bowlingscentrum om de winnaars van een leuke attentie te voorzien en uiteraard een drankje te doen. Ook alle horeca is tot zeker 1 juni 2020 gesloten.

Foto samenvatting zondag 1 september 2019

Zondag 1 september 2019 vond de culinaire openingswandeling in Stokhem-Wijlré plaats. We startten in Stokhem in Wijlré – Stokhem met 34 deelnemers van Ski Limburg. In totaal deden weer 850 deelnemers mee aan dit evenement dat voor de 32e keer werd georganiseerd.
Het bestuur gaf een korte uitleg wat het evenement inhield en over de wandelroute die was bewegwijzerd en bestond uit een 10 km lange route en een korte route van ca. 4 km. Je kon ook een combinatie van deze 2 routes pakken. De rust- en eetpauzes van beide routes kwamen steeds bij elkaar.

De Limburgse ‘verrassingshapjes’ waren:
1. fluite kieës mit sjroeëp
2. ’t bekske van ’t gerich + 1 Brand speciaalbeer noa keuze
3. Sjwelmennekes in nieëtele mit sjpek
4. Reubesop mit hamele vleisj
5. è Sjtokkums sjüttelke in de feesttent.

Rond 17.00 uur vertrokken de meeste deelnemers aan deze wederom geslaagde openingswandeling van Ski Limburg uit de gezellige feesttent in Stokhem.

Voor de openingswandeling op zondag 2 september 2018 hadden zich 32 deelnemers aangemeld. Een stijging van het deelnemersaantal van bijna 30% t.o.v. 2017. Helaas kampten enkele personen met wat lichamelijke problemen en hadden keurig afgezegd.  Om 11.45 uur werd vanaf de parkeerplaats in het weiland in Stokhem met de gehele groep gestart. Het weer zat ook vandaag ontzettend mee zoals de laatste paar maanden. Het hapje en vooral het drankje is dan ook met veel liefde verorberd.
S K I   L I M B U R G    L E E F T !!!!

Openingswandeling september 2017.
Meer dan 25 deelnemers van Ski Limburg startten om 12.00 uur aan het 30e feest in 2017 dat Öpke Döpke heet en gehouden werd in Stokhem bij Wijlré.
We denken dat het een geslaagd openingsfestijn was van ons seizoen 2017-2018 en continueren deze openingswandeling in 2018.  Hieronder een kleine impressie met enkele foto’s.

Hieronder een foto impressie van de openingswandeling op zondag 4 september 2016

Hieronder een foto impressie van de OPENINGSWANDELING zondag 6 september 2015.

Hieronder een foto impressie  van de OPENINGSWANDELING uit 2014.