Openingswandeling

De geplande datum voor de OPENINGSWANDELING is zondag 6 september 2020 om 10.00 uur. Dit wordt dan tevens de eerste activiteit welke het bestuur samen met de jubileumcommissie op touw heeft gezet. We starten bij het Party- en Bowlingscentrum in Schin op Geul. Tevens zullen de geadopteerde en gegraveerde banken worden onthuld.
Uiteraard worden de RIVM en overheidsmaatregelen met betrekking tot het Corona virus op dat moment, gehanteerd.
Na afloop van deze openings activiteit zullen we bij het Party- en Bowlingcentrum, mogelijk samen met de wethouder Sport van Valkenburg aan de Geul, van een drankje met uiteraard Limburgse vlaai kunnen genieten.
Derhalve dient u zich ook voor deze activiteit schriftelijk aan te melden via https://skilimburg.com/aanmeldformulier/
onder vermelding van openingswandeling.

Op zondag 17 mei 2020 dachten we bij het Party- en Bowlingcentrum in Schin op Geul te starten met onze OPENINGSWANDELING van ons jubileum seizoen 2020-2021. Helaas door nieuwe stringentere richtlijnen van de overheid mogen we tot zeker 1 juni 2020 geen enkele bijeenkomsten meer houden door het Corona virus.
Tevens was het de bedoeling, uiteraard ook met alle inzenders van de bankprijsvraag, om onze geadopteerde banken onthullen met de twee winnende opschriften.
Na afloop zouden we bijeenkomen bij het Party- en Bowlingscentrum om de winnaars van een leuke attentie te voorzien en uiteraard een drankje te doen. Ook alle horeca is tot zeker 1 juni 2020 gesloten.

Zondag 1 september 2019 vond de culinaire openingswandeling in Stokhem-Wijlré plaats. Ski Limburg droeg een flinke bijdrage aan dit openings evenement bij voor de leden van Ski Limburg dan wel leden van de NSkiV.

We startten om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats in het weiland gelegen aan de weg Stokhem in Wijlré – Stokhem met 34 deelnemers van Ski Limburg. In totaal deden weer 850 deelnemers mee aan dit evenement dat voor de 32e keer werd georganiseerd.
Het bestuur gaf een korte uitleg wat het evenement inhield en over de wandelroute die was bewegwijzerd en bestond uit een lange route 1 die ca. 10 km lang is en een korte route 2 die ca. 4 km lang is. Je kon ook een combinatie van deze 2 routes pakken.
De rust- en eetpauzes van beide routes kwamen steeds bij elkaar.
Gezien de weersomstandigheden (20 graden – droog) kozen de meeste deelnemers voor de lange route. Zodoende kon iedereen tijdens de wandeling zijn verhaal kwijt over de afgelopen vakantie- en zomermaanden bij deze eerste kennismaking van het seizoen.
Ook genoten weer velen van het wijnproeven onder weg, boven aan de Dooie Man.

De Limburgse ‘verrassingshapjes’ waren:
1. fluite kieës mit sjroeëp
2. ’t bekske van ’t gerich + 1 Brand speciaalbeer noa keuze
3. Sjwelmennekes in nieëtele mit sjpek
4. Reubesop mit hamele vleisj
5. è Sjtokkums sjüttelke in de feesttent.

Rond 17.00 uur vertrokken de meeste deelnemers aan deze wederom geslaagde openingswandeling van Ski Limburg uit de gezellige feesttent in Stokhem.

Voor de openingswandeling op zondag 2 september 2018 hadden zich 32 deelnemers aangemeld. Een stijging van het deelnemersaantal van bijna 30% t.o.v. 2017. Helaas kampten enkele personen met wat lichamelijke problemen en hadden keurig afgezegd.  Om 11.45 uur werd vanaf de parkeerplaats in het weiland in Stokhem met de gehele groep gestart. Het weer zat ook vandaag ontzettend mee zoals de laatste paar maanden. Het hapje en vooral het drankje is dan ook met veel liefde verorberd.
S K I   L I M B U R G    L E E F T !!!!

Openingswandeling september 2017.
Meer dan 25 deelnemers van Ski Limburg startten om 12.00 uur aan het 30e feest in 2017 dat Öpke Döpke heet en gehouden werd in Stokhem bij Wijlré. In totaal deden meer dan 800 wandelaars mee, die van het zonnige weer wilden genieten met op diverse rustplaatsen lekkere hapjes en drankjes.
We denken dat het een geslaagd openingsfestijn was van ons seizoen 2017-2018 en continueren deze openingswandeling in 2018.  Hieronder een kleine impressie met enkele foto’s.

Hieronder een foto impressie van de openingswandeling op zondag 4 september 2016

Hieronder een foto impressie van de OPENINGSWANDELING zondag 6 september 2015.

Hieronder een foto impressie  van de OPENINGSWANDELING uit 2014.