Bregenzerwald

BREGENZERWALD 2022

Van  8 tot en met 15 januari 2022 gaan we voor dde 26e keer naar Bregenzerwald. Helaas hebben we onze geplande reis in januari 2021 moeten annuleren in verband met Covid-19. We gaan dit uiteraard in 2022 helemaal goed maken.
Wilt u deelnemen aan deze reis, dan dient u lid te zijn van Ski Limburg.
We gaan voor de 2e keer naar Hotel Kanisfluh in Mellau. Bekend is het uitgebreide ontbijtbuffet en het 4 gangen diner in de avond.
Mooie 2 persoonskamers en een beperkt aantal 1 persoonskamers. Derhalve heeft het bestuur besloten om iedereen een gelijke kans te geven voor een 1- of 2-persoonskamer te boeken vanaf 1 september 2021 om 00.01 uur.
De skibus stopt voor de deur van het hotel en 3 minuten later bent u aan de skilift van Mellau, welke u naar verschillende skigebieden brengt. Uiteraard kunt u als warming up ook de benenwagen nemen, hetgeen circa 12 minuten duurt.
De wandelaars kunnen hun wandelingen al vanuit het hotel starten en genieten van de uitgebreide wandelingen rondom Mellau en Warth, onder eventuele begeleiding van onze chauffeur Paul, die deze gebieden al uitgebreid heeft verkend.
Mogelijk dat we met onze eigen bus van Kupers ook nog andere skigebieden bezoeken zoals Damüls, Schoppernau, Warth, Salober, Ski Arena Steilbis en mogelijk een oversteek naar Lech en Zürs. Dit allemaal afhankelijk van de weersomstandigheden.

Opstapplaatsen:
Voor onze reis is gekozen voor drie opstapplaatsen met onze bus organisatie Kupers, t.w.
om 06.45 uur    Kelvinstraat 1             Weert            garage Kupers
om 07.25 uur    Mauritslaan 65           Urmond         Hotel van der Valk
om 08.00 uur    Wiebachstraat 28       Kerkrade       bij Roda stadion – Hilhorst tegels

de Prijzen:
Gedurende deze week worden we in hotel Kanisfluh verzorgd op basis van half pension.
Het bestuur heeft een calculatie gemaakt op basis van 40 personen.
Reis inclusief bus en half pension                          €760,–
Toeslag 1 persoonskamer                                      € 100,–
Prijs 3-Täler skipas 6 dg 2022      <65 jr                 € 236,–
                                                     >65 jr                  € 225,– 
Zorg voor een goede reis- en annuleringsverzekering. Het bestuur kan voor eventuele calamiteiten niet aansprakelijk worden gesteld.

AANMELDEN
Aanmelden kan vanaf 1 september 2021, uitsluitend met het ‘aanmeldformulier Bregenzerwald 2022’ . Dit formulier volgt op 1 september, direct als tab achter deze reis. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester een factuur met daarop de betaaltermijn.

Wilt u meer informatie mail uw vraag naar voorzitter@skilimburg.nl 

2021
ANNULERING skireis Bregenzerwald van 9 tot 16 januari 2021.
In de bestuursvergadering van 28 november 2020 heeft het bestuur helaas moeten besluiten dat deze reis in verband met de besmettingscijfers van Corona geen doorgang kan vinden. Het bestuur heeft het hotel alsmede de busonderneming hiervan in kennis gesteld vóór de afgesproken datum van 1 december 2020. Derhalve zijn er geen kosten verbonden aan deze reis.

Op 13 februari 2021
(voorlopige datum) kunt u wel inschrijven op een Ski Experience dagje in Snowworld. Kijk hiervoor onder ‘Activiteiten’ en dan onder ‘Ski Experience’.

In de week van 9 tot en met 16 januari 2021 was het de bedoeling dat we wederom een ski- en wandelvakantie naar het Bregenzerwald zouden organiseren met als standplaats het pittoreske plaatsje Mellau alwaar we konden overnachten in het mooie hotel Kanisfluh, met haar mooie wellness. 
Met een 6-daagse 3-Tälerskipas konden we op alle pistes in het Bregenzerwald skiën. In Mellau zijn hele mooie pistes aanwezig en middels een gondel kunnen we een oversteek maken naar Damüls alwaar een heel uitgestrekt skigebied aan onze voeten ligt. Verder zouden we Warth-Salober bezoeken met als mogelijkheid om over te steken naar Lech en Zürs.
Ook aan de Diedamskopf in Schoppernau kunnen we menige pistenkilometers maken.

Voor onze wandelaars zijn mooie wandelpaden rondom Mellau aanwezig. Bezau, Bizau, Au, Schoppernau, Schnepfau en Hirschau zijn mooie bestemmingen om als wandeldoel in het dagprogramma op te nemen.

We zouden vertrekken op zaterdagochtend 9 januari 2021 volgens onderstaande schema vanuit een drietal plaatsen in Limburg. We zouden gebruik maken van een bus van touringcarbedrijf Kupers te Weert met als chauffeur Paul Smeets, welke bus is voorzien van alle gemakken aan boord. 
In hotel Kanisfluh in Mellau hadden we voor een 50-tal gasten een aantal kamers kunnen reserveren, waarvan maar een beperkt aantal eenpersoonskamers.

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Kanisfluh hebben een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden gelden uitgebreide Covid-19 maatregelen. Voor alle genomen maatregelen verwijzen we naar het tabblad Covid 19 op onze website. Zouden de Covid-19 maatregelen in Nederland en Oostenrijk in de aanloop naar deze reis wijzigen zullen wij u hieromtrent onmiddellijk informeren.

Vertrekschema

07:00 uur in Weert            Garage Kupers                              Kelvinstraat 1
07:30 uur in Urmond         Hotel van der Valk                         Mauritslaan 65
08:00 uur in Kerkrade       Hilhorst tegels (Roda JC stadion) Wiebachstraat 28

Prijzen

Reis inclusief busvervoer en op basis van halfpension        € 745,00
Toeslag eenpersoonskamer                                                  € 100,00
Skipas voor deelnemers onder de 65 jaar                             € 229,00
Skipas voor deelnemers boven de 65 jaar                             € 218,00
Skipas voor deelnemers boven de 80 jaar                             € 129,00
(toeslag voor pasfoto voor boven de 80 jaar bedraagt €4,–)
Niet leden betalen een toeslag van € 20,00.

De reissom is gebaseerd op 40 deelnemers. Bij een minder aantal deelnemers dienen we de reis te annuleren c.q. om te zetten naar een eigen-vervoers-reis.

Aanmelden

Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Bregenzerwald 2021 (zie tabblad achter deze reis beschikbaar vanaf 12 september):
https://skilimburg.com/aanmeldformulier-reizen/
Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u te zijner tijd een factuur van de penningmeester.

Uiterste inschrijfdatum is 30 november 2020. Dit geeft ons ook nog de mogelijkheid om de reis eventueel zonder kosten te annuleren.

 

BREGENZERWALD 2020

Van 11 tot 18 januari 2020 zijn we voor de 25e keer naar Bregenzerwald geweest.  Ook deze winter met ruim 40 deelnemers, waarbij we enkele deelnemers hebben moeten teleurstellen omdat het vol was. U dient minimaal lid van de NSkiV, dan wel lid van Ski Limburg te zijn. Het hotel Alpenblick in Lingenau hadden we na 24 jaar moeten inruilen, omdat de eigenaren het hotel hadden verkocht.
Deze keer hebben we volop genoten in hotel Kanisfluh in Mellau, vlak bij de skilift.
Iedere deelnemer was vol lof over het zeer uitgebreide ontbijtbuffet en 4 gangen avond diner.  Ook de kamers waren zeer schoon en elke dag opgeruimd en schoongemaakt.    De skiërs konden vóór het hotel in de ski bus stappen en 3 minuten later bij de lift uitstappen. De wandelaars begonnen hun wandeling al vaak bij het hotel en hebben genoten van zeer uitgebreide wandelingen in en rond Mellau en Warth. Paul, onze vaste buschauffeur, was al vaker in dit gebied geweest en begeleidde de wandelaars optimaal. Er lag in het dorp geen sneeuw maar in onze ski gebieden Mellau, Warth, Lech, Faschina hebben we optimaal kunnen genieten van de zeer mooie sneeuw en vooral van de zon en blauwe hemel de hele week.
Op maandagavond was voor de gehele groep een leuke winteractiviteit in Mellau op het voetbalveld geregeld met na afloop bij het hotel een gezellige gluhwein afsluiting.
Op woensdagavond kwam de burgermeester van Mellau ons een bezoek brengen in het kader van het huldigen van de diverse jubilarissen die in Bregenzerwald zijn geweest:
Netty Sprengers 5 jaar, Rian en Christien Pulles 10 jaar, Annemie Naedenoen 20 jaar, Bertus Brinkman 25 jaar en Yvonne en Henk Pook al 36 jaar.
De overige avonduren werden met een gezellig drankje door de deelnemers in en buiten het hotel zelf ingevuld.
Helaas hadden we drie kleine ongevalletjes deze vakantie en wensen deze deelnemers van harte beterschap.
Op zaterdagmorgen om 08.00 uur werd de thuisreis wederom aangevangen en om 16.30 uur waren we al in Kerkrade.
Het bestuur heeft inmiddels voor het volgend jaar wederom een offerte aangevraagd gezien de zeer positieve reacties van de deelnemers over deze ski reis. We houden u tijdig op de hoogte.

Deze diashow vereist JavaScript.

img_4765

GROEPSFOTO BREGENZ 2019

In het mooie Bregenzerwald kunnen we  diverse mooie skipisten zoals Mellau, Damüls, Warth en mogelijk een nieuw gebied in Duitsland, de Ski Arena Steibis, bezoeken.
We gaan weer uit van het heerlijke Oostenrijkse ontbijt en het onvergetelijke heerlijk avondeten zoals bekend in Oostenrijk. Dit was voor velen het argument om afgelopen jaren mee te gaan.

Wandelaars.

Deze reis blijft ook uitermate geschikt voor de vele wandelaars die onze vereniging kent. Omdat we met onze bus in het gehele Bregenzerwald kunnen komen, zijn er vele mogelijkheden om te genieten van sneeuw en natuur in de gehele regio. Paul, onze chauffeur, zeer bekend met het gebied neemt de wandelaars mee onder de ‘arm’.

Zaterdag ochtend 11 januari 2020 vertrekken we bij de volgende opstapplaatsen om
06.45 uur in Weert       Kelvinstraat 1          4 personen      garage Kupers
07.15 uur in Born         Langereweg 21       9 personen      hotel Amrath
07.30 uur in Urmond    Mauritslaan 65        9 personen      hotel van de Valk
08.00 uur in Kerkrade  Wiebachstraat 28  19 personen   Hilhorst tegels -Roda stadion

Gedurende zeven dagen worden we in Hotel Kanisfluh verzorgd op basis van halfpension.
Uiteraard elke dag skiën en wandelen van ’s morgens 08.30 u tot 17.00 uur.

De Prijzen
Reis inclusief bus en half pension                                                 €695,–
1-persoonskamer extra                                                                 €100,–
Skipas onder 65 jaar                                                                     €221,–
Skipas boven 65 jaar                                                                    € 210,–

Aanmelden
Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Bregenzerwald, direct als tab achter deze reis. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester een factuur met daarop de betaaltermijn.
 

De voorzitter dankt Erika en Florian voor gastvrijheid van de afgelopen 24 jaar.

De week wordt weer ingevuld naast het skiën met spelletjes en de bekende gezellige dans en muziek avond. Tot in de kleine uurtjes kunnen de deelnemers zich vermaken.
Vrijdag direct na het skiën worden wederom enkele jubilarissen in het zonnetje gezet door bestuur.  Onder het genot van een een gluhwein en een hapje worden de 25 jaren in Bregenzerwald nog eens kort doorgenomen.
We hopen dat de deelnemers wederom van een fantastische wintersportvakantie kunnen genieten.

Hieronder volgt nog een foto impressie van de ski- en wandelweek 2019. Mochten er foto’s tussen staan die uw goedkeuring niet doorstaan, laat dit dan weten bij het secretariaat. De reportage is langer omdat het de laatste keer in Alpenblick was.

Deze diashow vereist JavaScript.

De noodnummers in Oostenrijk: Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

 

 

BREGENZERWALD 2018

Voor de 23e keer is Ski Vereniging Limburg naar het Bregenzerwald geweest voor een fantastische Skireis van zaterdag 13 januari t.m. 20 januari 2018.

Diverse skipisten waaronder Mellau-Damüls en Warth zijn aangedaan. Hele goede sneeuw en vooral zondag en maandag goed weer om te skiën. De omstandigheden waren zelfs zo goed dat het bestuur een ‘avond biathlon’ had georganiseerd voor alle deelnemers. Er kon voorafgaande aan de ‘wedstrijd’ geoefend worden met het geweer op schietschijven. Alvorens de ‘wedstrijd’ begon nog even een gluhwein en vervolgens werd in estafettevorm door 6 groepen gestart aan de loop met hindernissen en de afsluitende schietoefening. Zoals altijd ook hier weer 6 groepen en 6 winnaars. Iedereen had een zeer gezellige sportieve avond en deze werd vervolgd in de bar van het hotel.
Door de extreme storm- en sneeuwcondities, hebben we dinsdag en woensdag helaas niet kunnen skiën. Het bestuur had voor een interessant alternatief gezorgd zoals het bezoeken van een museum in Dornbirn over de historie van Bregenzerwald, het bezoek van een klein kaasfabriekje met heerlijke Lingenauer Bergkäse en een bezoek in Alberschwende van de compleet nieuwe culinaire winkel van Werner en Brigitte Bentele. Ook hier sloeg het proeven van bergkäse en verschillende Schnapsen erg aan. En uiteraard voor thuis moesten culinaire hapjes en drankjes meegenomen worden. De donderdagavond was dit jaar ingeruimd voor de feestavond waar oostenrijkse muziek voor de juiste stemming zorgdraagde. (zie video)
Ons mooie hotel Alpenblick, met het heerlijke oostenrijkse ontbijt en het heerlijk avondeten bij Erika en Florian waren voor velen het argument om ieder jaar weer mee te gaan. Ook nu weer werden diverse (5- en 15-jarige) jubilarissen in het zonnetje gezet door het bestuur van de Ski Vereniging Limburg, de plaatselijke VVV en de hotel eigenaren.
De skiërs vonden al snel hun maatjes van hun ‘niveau’ en trokken de gehele week met hun ski maatjes op.
Ook voor de vele wandelaars die onze vereniging kent was het een goede week, mede door het feit dat we 2 dagen niet hebben kunnen skiën was de wandelgroep zeker deze 2 dagen extra groot.  De bus met onze ‘vaste chauffeur’ Paul,  bracht ons de gehele week rond in het Bregenzerwald om te genieten van sneeuw en natuur. Paul regelde ook dat de drupkes na afloop van het skiën klaar stonden bij de bus en zo ons verhaal van die dag onder het genot van een drankje en borrelhapje aan elkaar kwijt konden.

Zaterdagmorgen 20 januari 2018 zijn we direct na het ontbijt vertrokken en kwamen al om 16.30 uur bij het Roda stadion allemaal gezond en wel aan.

Klik hieronder op de link voor de folder.

Folder Bregenzerwald 2018

Ski Vereniging Limburg beschikken over Reisvoorwaarden en een Calamiteitenplan bij hun reizen.
Er volgen zeer binnenkort nog enkele foto’s van deze prachtige vakantie.

H I N T !

ZIJN UW SKISCHOENEN EN SKIES AL GEPREPAREERD VOOR DE VOLGENDE SKI REIS?
DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hieronder een foto impressie van onze gezellig reis in 2018.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een ‘kleine ‘ impressie van onze januari 2017 reis naar Bregenzerwald.

Deze diashow vereist JavaScript.

BREGENZERWALD 2016

Op zaterdag 09 januari 2016 zijn we voor de 21e keer naar het Bregenzerwald vertrokken. Het verblijf was wederom in hotel Alpenblick in het mooie plaatsje Lingenau. Fantastische kamers en qua ontbijt en diner niets dan lof van de deelnemers. Zelfs de vloerbedekking in ons hotel was  ‘aangepast’ aan ons 21e bezoek.

Hieronder een impressie van onze ski reis in januari 2016.

Deze diashow vereist JavaScript.