Bregenzerwald

BREGENZERWALD 2022

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Van 8 tot en met 15 januari 2022 zouden we voor de 26e keer naar Bregenzerwald met een ruime groep leden van Ski Limburg, gaan. Helaas hadden we onze geplande reis in januari 2021 ook moeten annuleren in verband met Covid-19 en hoopte dit in 2022 helemaal goed maken.

Een beperkte groep van 5 personen zijn op persoonlijke titel met 2 auto’s alsnog naar Mellau vertrokken. Op de wegen was het op de heen- en terugweg niet druk en hebben ze slechts 6,5 uur gereden zonder de pauzes mee te tellen.
Het hotel Kanisfluh was zelfs enkele dagen een ‘privé domein’ voor deze wintersportgangers. Bij het afhalen van de pas werd de QR code (incl Booster) met paspoort gecontroleerd en dat was voldoende om alle liften zonder verdere controle, te gebruiken.
Bij de restaurants werd ook de QR code gevraagd (vaak zonder indentiteitscontrole) en verliep ook allemaal zeer soepel. De liftbedieners zagen extra goed toe op de mondkapjesplicht voor de gebruikers van de liften. Bij iedere lift stond ook vooraan dat een FFP2 mondkapje verplicht was. Dit leverde bij niemand problemen op. Tijdens het skiën kon je het mondkapje onder je kin verplaatsen.

Ski Limburg hanteert voor al haar reizen de meest recente verklaringen van de overheden m.b.t. corona. Via de ‘REISAPP’ van de overheid kun je de meest recente richtlijnen per land inzien. Kortweg samengevat waren de meest recente richtlijnen: 
– 2x gevaccineerd + booster + negatieve PCR test niet ouder dan 48 uur bij aankomst + FFP2 mondmasker. Inmiddels is sinds 21 januari 2022 ook de PCR test vervallen in Oostenrijk indien men de boostervaccinatie heeft gehad. Dit lostte ook al weer een hoop problemen op bij mensen die het allemaal omslachtig vonden.

De skibus stopte voor de deur van het hotel en 3 minuten later waren we aan de skilift van Mellau, welke ons naar verschillende skigebieden bracht. Als warming up kon ook de benenwagen genomen worden, hetgeen circa 12 minuten duurde.
De wandelaar kon haar wandelingen al vanuit het hotel starten en elke keer genieten van de uitgebreide wandelingen rondom Mellau en Warth. 

Wilt u meer informatie mail uw vraag naar voorzitter@skilimburg.nl 

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Kanisfluh hebben een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden gelden uitgebreide Covid-19 maatregelen. Voor alle genomen maatregelen verwijzen we naar het tabblad Covid 19 op onze website. Zouden de Covid-19 maatregelen in Nederland en Oostenrijk in de aanloop naar deze reis wijzigen zullen wij u hieromtrent onmiddellijk informeren.

Noodnummers in Oostenrijk: Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T !

ZIJN UW SKISCHOENEN EN SKIES AL GEPREPAREERD VOOR DE VOLGENDE SKI REIS?
DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hieronder een foto impressie van onze gezellig reis in 2018.

Foto’s eerdere reizen BREGENZERWALD

Deze diashow vereist JavaScript.

img_4765

GROEPSFOTO BREGENZ 2019

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een ‘kleine ‘ impressie van onze januari 2017 reis naar Bregenzerwald.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.