Bregenzerwald

BREGENZERWALD 2022

Van 8 tot en met 15 januari 2022 gaan we voor de 26e keer naar Bregenzerwald. Helaas hebben we onze geplande reis in januari 2021 moeten annuleren in verband met Covid-19. We gaan dit uiteraard in 2022 helemaal goed maken.
Wilt u deelnemen aan deze reis, dan dient voorafgaande aan uw aanmelding voor de reis, lid te zijn cq. te worden van Ski Limburg.
We gaan voor de 2e keer naar Hotel Kanisfluh in Mellau. Bekend is het uitgebreide ontbijtbuffet en het 4 gangen diner in de avond.
Mooie 2 persoonskamers en een beperkt aantal 1 persoonskamers. Derhalve heeft het bestuur besloten om iedereen een gelijke kans te geven voor een 1- of 2-persoonskamer te boeken vanaf 1 september 2021 om 00.01 uur. Hier is zeer ruimschoots gebruik van gemaakt. Alle (tot nu toe) door het hotel geoffreerde 1-persoonskamers zijn volledig bezet.
Het bestuur is druk doende geweest om meer 1-persoonskamers te reserveren, maar dat is niet gelukt! Er zijn nog enkele mogelijkheden om 2-persoonskamers te boeken.

De skibus stopt voor de deur van het hotel en 3 minuten later bent u aan de skilift van Mellau, welke u naar verschillende skigebieden brengt. Uiteraard kunt u als warming up ook de benenwagen nemen, hetgeen circa 12 minuten duurt.
De wandelaars kunnen hun wandelingen al vanuit het hotel starten en genieten van de uitgebreide wandelingen rondom Mellau en Warth, onder eventuele begeleiding van onze chauffeur Paul, die deze gebieden al uitgebreid heeft verkend.
Mogelijk dat we met onze eigen bus van Kupers ook nog andere skigebieden bezoeken zoals Damüls, Schoppernau, Warth, Salober, Ski Arena Steilbis en mogelijk een oversteek naar Lech en Zürs. Dit allemaal afhankelijk van de weersomstandigheden.

Opstapplaatsen:
Voor onze reis is gekozen voor drie opstapplaatsen met onze bus organisatie Kupers, t.w.
om 06.45 uur    Kelvinstraat 1             Weert            garage Kupers
om 07.25 uur    Mauritslaan 65           Urmond         Hotel van der Valk
om 08.00 uur    Wiebachstraat 28       Kerkrade       bij Roda stadion – Hilhorst tegels

Prijzen:
Gedurende deze week worden we in hotel Kanisfluh verzorgd op basis van half pension.
Het bestuur heeft een calculatie gemaakt op basis van 40 personen.
Reis inclusief bus en half pension                          €760,–
Toeslag 1 persoonskamer                                      € 100,–
Prijs 3-Täler skipas 6 dg 2022      <65 jr                 € 236,–
                                                     >65 jr                  € 225,– 
Zorg voor een goede reis- en annuleringsverzekering. Het bestuur kan voor eventuele calamiteiten niet aansprakelijk worden gesteld.

AANMELDEN
Aanmelden kan vanaf 1 september 2021, uitsluitend met het ‘aanmeldformulier Bregenzerwald 2022’ . Het formulier staat direct als tab achter deze reis.  Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester een factuur met daarop de betaaltermijn.

 

Maatregelen per 1 oktober 2021

Voor de reizen naar Oostenrijk zijn bij het bestuur de navolgende maatregelen binnengekomen, waarvan u kennis dient te nemen en waarvoor u persoonlijk verantwoordelijk bent. Klik op de onderstaande link voor Oostenrijk https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies

Voor Italië is de link    https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Wilt u meer informatie mail uw vraag naar voorzitter@skilimburg.nl 

Covid-19 maatregelen

Zowel touringcarbedrijf Kupers alsook hotel Kanisfluh hebben een groot aantal maatregelen getroffen ter bescherming van hun gasten. Ook in de diverse skigebieden gelden uitgebreide Covid-19 maatregelen. Voor alle genomen maatregelen verwijzen we naar het tabblad Covid 19 op onze website. Zouden de Covid-19 maatregelen in Nederland en Oostenrijk in de aanloop naar deze reis wijzigen zullen wij u hieromtrent onmiddellijk informeren.

Noodnummers in Oostenrijk: Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T !

ZIJN UW SKISCHOENEN EN SKIES AL GEPREPAREERD VOOR DE VOLGENDE SKI REIS?
DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hieronder een foto impressie van onze gezellig reis in 2018.

Foto’s eerdere reizen BREGENZERWALD

Deze diashow vereist JavaScript.

img_4765

GROEPSFOTO BREGENZ 2019

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hieronder een ‘kleine ‘ impressie van onze januari 2017 reis naar Bregenzerwald.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.