Bregenzerwald

BREGENZERWALD 2023

Van zondag 8 tot en met zondag 15 januari 2023 is Ski Limburg wederom haar eerste ski- en wandelvakantie in 2023 gestart naar het Bregenzerwald, met als standplaats het pittoreske plaatsje Mellau, alwaar we hebben overnacht in het mooie hotel Kanisfluh.
Met de 6-daagse 3-Tälerskipas konden we op bijna alle pistes in Bregenzerwald terecht. In Mellau zelf in het dorp was niet al te veel sneeuw te bekennen maar met de Mellau-gondelbahn omhoog waren hele mooie pistes aanwezig. Ook aan de kant van Damüls was het heerlijk skiën. Verder bezochten we met onze eigen bus het ski- en uitgestrekt wandelgebied in Warth-Salober. Tot en met vrijdag heerlijk rustig en zaterdag was het direct een stuk drukker met de weekend skiërs. Helaas dit jaar enkele kleine blessures als een skistok in de ribben, enkel- en schouderblessure en een nekblessure door een niet gewenste ‘koprol’. Maar ik weet zeker dat begin februari voor de volgende reis naar Kirchberg deze wintersporters weer paraat zijn.

Ook onze wandelaars hebben mooie wandelpaden rondom Mellau, Bezau, Bizau, Au, Schoppernau bezocht met haar gezellige restaurants, shops en andere mooie bezienswaardigheden.

We vertrokken op zondagochtend 8 januari 2023 vanuit een drietal plaatsen in Limburg. De bus van touringcarbedrijf Kupers uit Weert met als vaste chauffeur Paul Smeets bracht ons weer veilig naar Mellau en terug naar Limburg. De bus is voorzien van alle gemakken aan boord en dat verlicht natuurlijk heel veel van een reis van circa 9 uur. 

In hotel Kanisfluh in Mellau hadden we voor een 40-tal leden van Ski Limburg kamers  gereserveerd. De beperkte aantal eenpersoonskamers waren snel volgeboekt en veel 2 persoonskamers hadden een positieve metamorfose ondergaan. Niets dan lof van de deelnemers voor het hotel en het ontbijt en avondeten.

Indien u aan een reis deelneemt dan dient u lid te zijn van  Ski Limburg dat slechts €20,-  per jaar kost.

Aanmelden
Voor het jaar 2024 heeft Ski Limburg reeds een optie genomen op hetzelfde hotel.
Aanmelden kan dan vanaf 1 september om 00.01 uur. 
Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Bregenzerwald achter de reis, samen met een aanbetaling  van € 200,–. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u te zijner tijd op volgorde van binnenkomst een definitieve bevestiging met een factuur van de penningmeester.
Wilt u meer informatie mail uw vraag naar voorzitter@skilimburg.nl 
 

 

 

Noodnummers in Oostenrijk: Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

H I N T !

ZIJN UW SKISCHOENEN EN SKIES AL GEPREPAREERD VOOR DE VOLGENDE SKI REIS?
DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hieronder een foto impressie van onze gezellig reis in 2018.

Foto’s eerdere reizen BREGENZERWALD

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

img_4765

GROEPSFOTO BREGENZ 2019

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hieronder een ‘kleine ‘ impressie van onze januari 2017 reis naar Bregenzerwald.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.