Bregenzerwald

BREGENZERWALD 2019

Van 12 tot 19 januari 2019 zijn we voor de 24e keer naar Bregenz geweest.  De 43 deelnemers, minimaal lid van de NSkiV dan wel lid van Ski Vereniging Limburg, hebben allemaal van een zeer goed, veilig maar vooral ook van een gezellige week genoten. Ook dit jaar wederom geen ongelukjes.

img_4765

GROEPSFOTO BREGENZ 2019

In het mooie Bregenzerwald hebben we, doordat toch wel vele gebieden waren afgesloten in verband met lawinegevaar,  diverse mooie, kleine skipisten zoals Mellau, Damüls en een nieuw gebied voor ons in Duitsland de Ski Arena Steibis kunnen bezoeken.
Als uitvalsbasis gold nog steeds de idyllische Gasthof Alpenblick in Lingenau.
Het heerlijke Oostenrijkse ontbijt en het onvergetelijke heerlijk avondeten bij Erika en Florian waren voor velen weer het argument om dit (laatste) jaar mee te gaan.
Wandelaars.
Deze reis blijft ook uitermate geschikt voor de vele wandelaars die onze vereniging kent. Omdat we met onze bus in het gehele Bregenzerwald konden komen, waren er vele mogelijkheden om te genieten van sneeuw en natuur in de gehele regio. Paul, onze chauffeur, zeer bekend met het gebied nam de wandelaars mee onder de ‘arm’.

Zaterdag ochtend 12 januari 2019 vertrokken we om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Golden Tuliphotel aan de Roda JC-ring te Kerkrade. Om 17.00 uur waren we na een voorspoedige reis, mede ‘verzoorzaakt’ door ons buschauffeur Paul,  bij Gasthof Alpenblick in Lingenau. Gedurende zeven dagen werden we in Gasthof Alpenblick verzorgd op basis van halfpension.
Uiteraard elke dag skiën en wandelen van ’s morgens 08.30 u tot 17.00 uur.
Zaterdagavond na het diner werden Erika en Florian door het bestuur van de Ski vereniging Limburg namens alle aanwezigen in het zonnetje gezet omdat zij ruim 24 jaar de skigroep meer dan normaal hebben verzorgd. Zij ontvingen een grote Limburgse fruitkist met lekkernijen uit ons Limburgse landschap.


Zondag avond had het bestuur een Quiz met spelletjes georganiseerd, waarbij de deelnemers gemixt werden in 6 groepen, zodat zij elkaar nog beter leerden kennen.
Dinsdagavond na het diner vertrokken de deelnemers met de bus naar Egg voor een biathlon in de buitenlucht. Een hindernisbaan moest worden afgelegd en vervolgens op 15 meter afstand 5 schoten gelost die uiteraard raak moesten zijn. Sommige personen raakten zelfs de schietschijven van hun buurvrouw!!!
Donderdagavond was wederom ingevuld met de bekende gezellige dans en muziek avond. Tot in de kleine uurtjes hebben de deelnemers zich kunnen vermaken.
Vrijdag direct na het skiën werden de 5-10-15 en 20 jarige jubilarissen in het zonnetje gezet door bestuur, het hotel door Erika en Florian en de VVV en burgemeester van Lingenau voor hun trouwe bezoek. Onder het genot van een een gluhwein en een hapje werden de 24 jaren in Lingenau nog eens kort doorgenomen.
Ondanks de vele sneeuw, mogelijke lawines, lekker weer, veel zon spreken de deelnemers wederom van een fantastische wintersportvakantie.


Het bestuur is druk doende om een nieuwe accommodatie te vinden voor volgend jaar  in dit mooie ski- en ‘Musikalisch’ wandelgebied.

Hieronder volgt nog een foto impressie van de ski- en wandelweek 2019. Mochten er foto’s tussen staan die uw goedkeuring niet doorstaan, laat dit dan weten bij het secretariaat. De reportage is langer omdat het de laatste keer in Alpenblick was.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

De noodnummers in Oostenrijk: Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

BREGENZERWALD 2018

Voor de 23e keer is Ski Vereniging Limburg naar het Bregenzerwald geweest voor een fantastische Skireis van zaterdag 13 januari t.m. 20 januari 2018.

Diverse skipisten waaronder Mellau-Damüls en Warth zijn aangedaan. Hele goede sneeuw en vooral zondag en maandag goed weer om te skiën. De omstandigheden waren zelfs zo goed dat het bestuur een ‘avond biathlon’ had georganiseerd voor alle deelnemers. Er kon voorafgaande aan de ‘wedstrijd’ geoefend worden met het geweer op schietschijven. Alvorens de ‘wedstrijd’ begon nog even een gluhwein en vervolgens werd in estafettevorm door 6 groepen gestart aan de loop met hindernissen en de afsluitende schietoefening. Zoals altijd ook hier weer 6 groepen en 6 winnaars. Iedereen had een zeer gezellige sportieve avond en deze werd vervolgd in de bar van het hotel.
Door de extreme storm- en sneeuwcondities, hebben we dinsdag en woensdag helaas niet kunnen skiën. Het bestuur had voor een interessant alternatief gezorgd zoals het bezoeken van een museum in Dornbirn over de historie van Bregenzerwald, het bezoek van een klein kaasfabriekje met heerlijke Lingenauer Bergkäse en een bezoek in Alberschwende van de compleet nieuwe culinaire winkel van Werner en Brigitte Bentele. Ook hier sloeg het proeven van bergkäse en verschillende Schnapsen erg aan. En uiteraard voor thuis moesten culinaire hapjes en drankjes meegenomen worden. De donderdagavond was dit jaar ingeruimd voor de feestavond waar oostenrijkse muziek voor de juiste stemming zorgdraagde. (zie video)
Ons mooie hotel Alpenblick, met het heerlijke oostenrijkse ontbijt en het heerlijk avondeten bij Erika en Florian waren voor velen het argument om ieder jaar weer mee te gaan. Ook nu weer werden diverse (5- en 15-jarige) jubilarissen in het zonnetje gezet door het bestuur van de Ski Vereniging Limburg, de plaatselijke VVV en de hotel eigenaren.
De skiërs vonden al snel hun maatjes van hun ‘niveau’ en trokken de gehele week met hun ski maatjes op.
Ook voor de vele wandelaars die onze vereniging kent was het een goede week, mede door het feit dat we 2 dagen niet hebben kunnen skiën was de wandelgroep zeker deze 2 dagen extra groot.  De bus met onze ‘vaste chauffeur’ Paul,  bracht ons de gehele week rond in het Bregenzerwald om te genieten van sneeuw en natuur. Paul regelde ook dat de drupkes na afloop van het skiën klaar stonden bij de bus en zo ons verhaal van die dag onder het genot van een drankje en borrelhapje aan elkaar kwijt konden.

Zaterdagmorgen 20 januari 2018 zijn we direct na het ontbijt vertrokken en kwamen al om 16.30 uur bij het Roda stadion allemaal gezond en wel aan.

Klik hieronder op de link voor de folder.

Folder Bregenzerwald 2018

Ski Vereniging Limburg beschikken over Reisvoorwaarden en een Calamiteitenplan bij hun reizen.
Er volgen zeer binnenkort nog enkele foto’s van deze prachtige vakantie.

H I N T !

ZIJN UW SKISCHOENEN EN SKIES AL GEPREPAREERD VOOR DE VOLGENDE SKI REIS?
DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hieronder een foto impressie van onze gezellig reis in 2018.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hieronder een ‘kleine ‘ impressie van onze januari 2017 reis naar Bregenzerwald.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

BREGENZERWALD 2016

Op zaterdag 09 januari 2016 zijn we voor de 21e keer naar het Bregenzerwald vertrokken. Het verblijf was wederom in hotel Alpenblick in het mooie plaatsje Lingenau. Fantastische kamers en qua ontbijt en diner niets dan lof van de deelnemers. Zelfs de vloerbedekking in ons hotel was  ‘aangepast’ aan ons 21e bezoek.

 

Hieronder een impressie van onze ski reis in januari 2016.

 

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.