Bregenzerwald

BREGENZERWALD 2020

Van 11 tot 18 januari 2020 gaan we voor de 25e keer naar Bregenzerwald.  Afgelopen winter met 43 deelnemers, waarbij we enkele deelnemers hebben moeten teleurstellen omdat het vol was. U dient minimaal lid van de NSkiV, dan wel lid van Ski Limburg te zijn. Onderstaand hotel Alpenblick hebben we na 24 jaar moeten inruilen, omdat de eigenaren het hotel hebben verkocht. We hebben nu hotel Kanisfluh in Mellau geboekt, vlak bij de skilift.

img_4765

GROEPSFOTO BREGENZ 2019

In het mooie Bregenzerwald kunnen we  diverse mooie skipisten zoals Mellau, Damüls, Warth en mogelijk een nieuw gebied in Duitsland, de Ski Arena Steibis, bezoeken.
We gaan weer uit van het heerlijke Oostenrijkse ontbijt en het onvergetelijke heerlijk avondeten zoals bekend in Oostenrijk. Dit was voor velen het argument om afgelopen jaren mee te gaan.

Wandelaars.

Deze reis blijft ook uitermate geschikt voor de vele wandelaars die onze vereniging kent. Omdat we met onze bus in het gehele Bregenzerwald kunnen komen, zijn er vele mogelijkheden om te genieten van sneeuw en natuur in de gehele regio. Paul, onze chauffeur, zeer bekend met het gebied neemt de wandelaars mee onder de ‘arm’.

Zaterdag ochtend 11 januari 2020 vertrekken we om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Golden Tuliphotel aan de Roda JC-ring te Kerkrade. Tevens zijn er weer opstapplaatsen in Weert en Stein, maar dan iets vroeger dan 08.00 uur. Gedurende zeven dagen worden we in Hotel Kanisfluh verzorgd op basis van halfpension.
Uiteraard elke dag skiën en wandelen van ’s morgens 08.30 u tot 17.00 uur.

De Prijzen
Reis inclusief bus en half pension                                                 €695,–
1-persoonskamer extra                                                                 €100,–
Skipas onder 65 jaar                                                                     €221,–
Skipas boven 65 jaar                                                                    € 210,–

Aanmelden
Aanmelden kan uitsluitend met het aanmeldformulier Bregenzerwald, direct als tab achter deze reis. Middels dit formulier verloopt uw aanmelding geautomatiseerd en ontvangt u van de penningmeester een factuur met daarop de betaaltermijn.
 

De voorzitter dankt Erika en Florian voor gastvrijheid van de afgelopen 24 jaar.

De week wordt weer ingevuld naast het skiën met spelletjes en de bekende gezellige dans en muziek avond. Tot in de kleine uurtjes kunnen de deelnemers zich vermaken.
Vrijdag direct na het skiën worden wederom enkele jubilarissen in het zonnetje gezet door bestuur.  Onder het genot van een een gluhwein en een hapje worden de 25 jaren in Bregenzerwald nog eens kort doorgenomen.
We hopen dat de deelnemers wederom van een fantastische wintersportvakantie kunnen genieten.

Hieronder volgt nog een foto impressie van de ski- en wandelweek 2019. Mochten er foto’s tussen staan die uw goedkeuring niet doorstaan, laat dit dan weten bij het secretariaat. De reportage is langer omdat het de laatste keer in Alpenblick was.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

De noodnummers in Oostenrijk: Zet ze in je telefoon

Zeg nou zelf, hoeveel noodnummers ken jij uit je hoofd die in Oostenrijk jouw of iemand anders zijn leven moet redden in het geval er iets misgaat? Hoogstwaarschijnlijk ken je er eentje en die is ook waarschijnlijk gegokt, 112.

Op het moment dat je in Oostenrijk in nood ben bel je inderdaad 112, wat het noodnummer is voor Europa in zijn algemeenheid. Wil je gered worden in de bergen dan kun je op 140 vertrouwen. Maar om nu hier een heel verhaal te schrijven over welke nummers wat en waarvoor… Hieronder een lijstje met nummers die je in je telefoon moet hebben staan op het moment dat je op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Noodnummers in Oostenrijk:

  • Europese noodoproep: 112
  • Reddingsbrigade in de bergen: 140
  • Ambulance: 144
  • Politie: 112/133
  • Brandweer: 122

BREGENZERWALD 2018

Voor de 23e keer is Ski Vereniging Limburg naar het Bregenzerwald geweest voor een fantastische Skireis van zaterdag 13 januari t.m. 20 januari 2018.

Diverse skipisten waaronder Mellau-Damüls en Warth zijn aangedaan. Hele goede sneeuw en vooral zondag en maandag goed weer om te skiën. De omstandigheden waren zelfs zo goed dat het bestuur een ‘avond biathlon’ had georganiseerd voor alle deelnemers. Er kon voorafgaande aan de ‘wedstrijd’ geoefend worden met het geweer op schietschijven. Alvorens de ‘wedstrijd’ begon nog even een gluhwein en vervolgens werd in estafettevorm door 6 groepen gestart aan de loop met hindernissen en de afsluitende schietoefening. Zoals altijd ook hier weer 6 groepen en 6 winnaars. Iedereen had een zeer gezellige sportieve avond en deze werd vervolgd in de bar van het hotel.
Door de extreme storm- en sneeuwcondities, hebben we dinsdag en woensdag helaas niet kunnen skiën. Het bestuur had voor een interessant alternatief gezorgd zoals het bezoeken van een museum in Dornbirn over de historie van Bregenzerwald, het bezoek van een klein kaasfabriekje met heerlijke Lingenauer Bergkäse en een bezoek in Alberschwende van de compleet nieuwe culinaire winkel van Werner en Brigitte Bentele. Ook hier sloeg het proeven van bergkäse en verschillende Schnapsen erg aan. En uiteraard voor thuis moesten culinaire hapjes en drankjes meegenomen worden. De donderdagavond was dit jaar ingeruimd voor de feestavond waar oostenrijkse muziek voor de juiste stemming zorgdraagde. (zie video)
Ons mooie hotel Alpenblick, met het heerlijke oostenrijkse ontbijt en het heerlijk avondeten bij Erika en Florian waren voor velen het argument om ieder jaar weer mee te gaan. Ook nu weer werden diverse (5- en 15-jarige) jubilarissen in het zonnetje gezet door het bestuur van de Ski Vereniging Limburg, de plaatselijke VVV en de hotel eigenaren.
De skiërs vonden al snel hun maatjes van hun ‘niveau’ en trokken de gehele week met hun ski maatjes op.
Ook voor de vele wandelaars die onze vereniging kent was het een goede week, mede door het feit dat we 2 dagen niet hebben kunnen skiën was de wandelgroep zeker deze 2 dagen extra groot.  De bus met onze ‘vaste chauffeur’ Paul,  bracht ons de gehele week rond in het Bregenzerwald om te genieten van sneeuw en natuur. Paul regelde ook dat de drupkes na afloop van het skiën klaar stonden bij de bus en zo ons verhaal van die dag onder het genot van een drankje en borrelhapje aan elkaar kwijt konden.

Zaterdagmorgen 20 januari 2018 zijn we direct na het ontbijt vertrokken en kwamen al om 16.30 uur bij het Roda stadion allemaal gezond en wel aan.

Klik hieronder op de link voor de folder.

Folder Bregenzerwald 2018

Ski Vereniging Limburg beschikken over Reisvoorwaarden en een Calamiteitenplan bij hun reizen.
Er volgen zeer binnenkort nog enkele foto’s van deze prachtige vakantie.

H I N T !

ZIJN UW SKISCHOENEN EN SKIES AL GEPREPAREERD VOOR DE VOLGENDE SKI REIS?
DOE HET TIJDIG!

Laat uw skies eventueel nakijken op gebreken en laat ze afstellen en slijpen.
Dit kan ook bij Marcel Sport, uw wintersportspecialist, Rijksweg 60, 6271 AG  Gulpen.
Maak wel eerst een afspraak als u uw skies wil komen brengen op 06 – 295 614 20.

Hieronder een foto impressie van onze gezellig reis in 2018.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hieronder een ‘kleine ‘ impressie van onze januari 2017 reis naar Bregenzerwald.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

BREGENZERWALD 2016

Op zaterdag 09 januari 2016 zijn we voor de 21e keer naar het Bregenzerwald vertrokken. Het verblijf was wederom in hotel Alpenblick in het mooie plaatsje Lingenau. Fantastische kamers en qua ontbijt en diner niets dan lof van de deelnemers. Zelfs de vloerbedekking in ons hotel was  ‘aangepast’ aan ons 21e bezoek.

 

Hieronder een impressie van onze ski reis in januari 2016.

 

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.